WK 2026 speelsteden

WK 2026 speelsteden

Nog nooit eerder was het WK zó uitgebreid als in 2026. Voor het eerst wordt het georganiseerd in 3 landen met gezamenlijk 16 WK speelsteden! In de zomer van 2022 heeft de FIFA deze speelsteden bevestigd en sindsdien zijn de voorbereidingen in volle gang. De 16 speelsteden zijn echter niet gelijkmatig verdeeld over Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Met 11 van de 16 speelsteden is de V.S. met afstand verantwoordelijk voor de meeste speelsteden. Mexico is decor voor 3 en Canada 2 speelsteden tijdens het WK voetbal. Welke steden verantwoordelijk zijn voor welke wedstrijden vind je allemaal op deze pagina.

Canada

Canada is met 2 speelsteden direct ook het gastland dat verantwoordelijk is voor de minste wedstrijden. Naast Vancouver en Toronto had Canada ook Edmonton en Montreal voorgesteld als speelstad voor het WK. Alleen de eerste twee genoemde steden zijn ook daadwerkelijk toegewezen.

🇨🇦 Vancouver

Vancouver Canada - Speelstad WK 2026

Vancouver, gelegen aan de westkust van Canada, is een van de meest dynamische en multiculturele steden van het land. De stad biedt de stad een unieke mix van stedelijke cultuur en natuurlandschap. Vancouver is gekozen als een van de speelsteden voor het WK 2026 vanwege zijn moderne infrastructuur, rijke sportgeschiedenis en natuurlijk om het prachtige BC Place stadion. Met dit indrukwekkend stadion en een reputatie als een gastvrije en internationaal georiënteerde stad, is Vancouver een ideale locatie voor een het WK voetbal.

Vancouver zal in totaaal 7 wedstrijden hosten tijdens het WK. 5 wedstrijden uit de groepsfase, een 16e finale en een achtste finale wedstrijd. Na de achtste finale wedstrijd zal het resterende knock-out schema namelijk richting het Westen bewegen.

🇨🇦 Toronto

Toronto, gelegen aan de oevers van Lake Ontario, is de grootste stad van Canada en ligt aan de Oostkust van het land. Toronto is gekozen als een van de speelsteden voor het WK 2026 vanwege zijn uitstekende sportinfrastructuur, diverse bevolking en de aanwezigheid van het iconische BMO Field. Met dit moderne stadion en Toronto’s reputatie als een bruisende, multiculturele stad, vormt het een perfecte locatie voor het WK voetbal.

Toronto zal in totaal 6 wedstrijden hosten tijdens het WK, waaronder 5 wedstrijden uit de groepsfase en een 16e finale wedstrijd.

Toronto Canada - Speelstad WK 2026

Mexico

Na Canada met 2 speelsteden biedt ook Mexico ‘maar’ 3 speelsteden aan het WK. Echter, alle aangedragen steden zijn ook uiteindelijke geselecteerd, want Mexico heeft er ook maar 3 aangedragen. Alle speelsteden van Mexico bevinden zich in regio centraal.

🇲🇽 Guadalajara

Guadalajara Mexico - Speelstad WK 2026

Guadalajara ligt in het hart van Mexico en behoort daarom tot regio centraal. Bekend als de bakermat van de mariachi en tequila, biedt Guadalajara een levendige sfeer die doordrenkt is van Mexicaanse tradities. De stad is gekozen als een van de speelsteden voor het WK 2026 vanwege zijn uitgebreide ervaring met het hosten van grote sportevenementen en de aanwezigheid van het historische Estadio Akron. Het was immers ook speelstad tijdens de FIFA wereldbeker in 1970 en 1986 en tevens van de Olympische spelen van 1968. Dit stadion, met een moderne infrastructuur en een indrukwekkende capaciteit, maakt Guadalajara tot een ideale plek voor WK-wedstrijden.

Guadalajara zal in totaal 4 wedstrijden hosten tijdens het WK en dit zijn allemaal groepswedstrijden. Mexico speelt in Poule A als gastland ook in Guadalajara.

🇲🇽 Monterrey

Monterrey Mexico - Speelstad WK 2026

🇲🇽 Mexico-Stad

Mexico stad Mexico - Speelstad WK 2026

Verenigde Staten

🇺🇸 Seattle

Seattle USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 San Francisco

San Fransisco - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Los Angeles

Los Angeles USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Kansas City

Kansas City USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Dallas

Dallas USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Houston

Houston USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Boston

Boston USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 New York

New York USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Philadelphia

Philadelphia USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Atlanta

Atlanta USA - Speelstad WK 2026

🇺🇸 Miami

Miami USA - Speelstad WK 2026
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie