’20 miljoen-drama voor Ajax’

Foto: ’20 miljoen-drama voor Ajax’

Ajax wil Josip Sutalo graag slijten, maar zit momenteel in zijn maag met de verdediger. De Kroatisch international heeft aangegeven liever te blijven, terwijl de Amsterdammers de miljoenen nodig hebben om te kunnen investeren in andere aankopen. Volgens Voetbal International heeft Sutalo ondertussen al meerdere geïnteresseerde clubs de deur gewezen.

Sutalo dwarsboomt transferplannen Ajax

In de vorige transferzomer haalde toenmalig technisch directeur Sven Mislintat Sutalo voor meer dan twintig miljoen euro op bij Dinamo Zagreb. De Kroatisch international kon de torenhoge verwachtingen echter niet waarmaken. Ajax erkent wel het potentieel van de centrumverdediger, maar gaat toch liever over tot een verkoop.

“De club denkt op dit moment een ander type nodig te hebben in het hart van de defensie. Een verdediger die daadwerkelijk leiding kan geven aan het elftal en voor veel meer stabiliteit kan zorgen. Want hoewel Farioli naar eigen zeggen tachtig procent van zijn trainingstijd steekt in het aanvallende gedeelte, is het houden van de nul ook cruciaal in zijn voetbalvisie”, schetst Voetbal International.

Verkoop Sutalo nodig voor Ajax

Daarvoor moet Daniel Rugani naar Amsterdam komen, die momenteel nog onder contract staat bij Juventus. Daar is echter wel een verkoop van Sutalo nodig schrijft het weekblad. “Vanwege de financiële situatie van Ajax, zou wellicht het huren van Rugani een thema kunnen gaan worden. Nu ligt dat allemaal stil. Het aantrekken van Rugani is alleen mogelijk als Sutalo deze zomer vertrekt bij Ajax. Ook financieel zou dat de club goed uitkomen. De Kroaat staat er internationaal nog altijd goed op, hij was immers nog basisspeler op het EK.”

Sutalo heeft voorlopig echter geen zin om te vertrekken bij Ajax, terwijl er volgens Voetbal International wel volop interesse is in de Kroatische mandekker. “Hij heeft in een gesprek met Farioli laten weten dat hij liever bij Ajax blijft. Om die reden zou hij clubs als OGC Nice, AFC Bournemouth, Lazio Roma, AS Roma en Fiorentina al de deur hebben gewezen, terwijl inmiddels ook Champions League-deelnemer Bologna interesse in hem begint te tonen. De ambities van Sutalo zijn te prijzen, maar dwingen de Amsterdammers in een moeilijke positie. Ajax zet in op het terugkrijgen van het aankoopbedrag van twintig miljoen euro.”

Zie jij Sutalo deze zomer vertrekken bij Ajax?

  • Ja, dat komt wel goed
  • Nee, gaat niet gebeuren
600+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie