60 minuten Wijndal: voormalig banneling krijgt applaus bij terugkeer

Foto: 60 minuten Wijndal: voormalig banneling krijgt applaus bij terugkeer

Owen Wijndal keerde tegen Willem II verrassend terug in de basis bij Ajax. De linksback mocht afgelopen zomer nog vertrekken uit Amsterdam, maar besloot te vechten voor minuten. SoccerNews hield hem de gehele wedstrijd in de gaten en zag een hoop strijdlust tijdens zijn comeback.

Verslag van Owen Wijndal met Ajax tegen Willem II

Er ging een golf van verbazing door de persruimte van Ajax bij het zien van de opstellingen. De aanwezigheid van Owen Wijndal tussen de elf basisspelers deed het meeste stof opwaaien. Ging de voormalig banneling als linksbuiten spelen in plaats van Mika Godts? Of toverde Francesco Farioli een 5-3-2 uit de hoge hoed met Wijndal als vleugelverdediger? Of stond hij linksback in de gebruikelijke 4-3-3 en schoof Anton Gaaei door naar rechtsbuiten? Bij de aftrap bleek het optie twee: Wijndal moest als wingback de gehele linkerflank bestrijken in een systeem dat Ajax dit seizoen nog niet speelde.

De elfvoudig Oranje-international liet meteen zien gebrand te zijn op een goede prestatie. Zijn eerste balcontact was een veilig passje achteruit, maar even later reageerde hij fel bij balverlies van zijn ploeg. Met een sliding veroverde hij het balbezit terug. Het leverde hem een bescheiden applaus op, maar nog belangrijker: uit de aanval die volgde ontstond de penalty waaruit Davy Klaassen de 1-0 binnenschoot. Een plusje achter de naam van Wijndal.

Lees ook: Frustratie Brobbey groeit bij niet sprankelend Ajax

Tijdens zijn eerste basisplaats dit seizoen kreeg Wijndal al snel nog één keer applaus, omdat hij op een slimme manier een doeltrap veroverde en zo onder het drukzetten van Willem II uitkwam. De linkspoot koos vervolgens zijn momenten om achterin met volledige inzet duels uit te vechten óf zich voorin als aanvallende optie aan te bieden. Aan de bal probeerde hij vooral geen fouten te maken, wat op een mislukte drubbel na lukte. Daarna viel hij niet speciaal op in een alles behalve sprankelende eerste helft van Ajax.

Wijndal bespeelde de gehele linkerflank tegen Willem II.

Beloning voor hard werken

In minuut 53 kreeg Wijndal een kans om zijn stempel écht op de wedstrijd te drukken. De bal belandde op randje zestien voor zijn voeten en lag perfect voor een schot. De oud-speler van AZ en Royal Antwerp twijfelde niet en haalde uit, maar zijn poging werd gekeerd door de keeper. Even later dribbelde Wijndal de zestien in, maar stuitte hij op een Tilburgse muur van verdedigers. Het bleek zijn laatste actie van de wedstrijd. Hij zwaaide naar de bank als signaal om gewisseld te worden. Na een lange tijd zonder basisplaats zat er vandaag maximaal zestig minuten in de tank.

Wijndal leunde met zijn handen op zijn bovenbenen om uit te hijgen en ging er zelfs bij zitten. Ahmetcan Kaplan hielp hem overeind zodat hij onder applaus van het publiek het veld kon verlaten. Tijdens zijn aftocht langs de zijlijn en achter het doel langs kreeg de verdediger bij elke rij stoeltjes opnieuw een applaus. Een beloning voor hard werken en niet opgeven in een uitzichtloze situatie, waarvoor hij zichzelf ook best een applaus mag geven.

Verdient Wijndal meer kansen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie