95 miljoen-blunder van Ten Hag?

Foto: 95 miljoen-blunder van Ten Hag?

Erik ten Hag vindt dat Manchester United niet te veel geld heeft afgetikt voor de komst van Antony. De Braziliaan werd twee jaar geleden gehaald van Ajax voor een astronomisch bedrag van 95 miljoen euro, maar lijkt nu weer te mogen vertrekken volgens de Britse tak van ESPN.

Ten Hag verklaart peperdure Antony-aankoop

In gesprek met het Algemeen Dagblad legt Ten Hag uit waarom United destijds Antony voor zoveel geld haalde. “In die eerste transferwindow leek Mason Greenwood een belangrijke kandidaat voor die positie, rechtsbuiten. Verder hadden we daar vrijwel niemand. Jadon Sancho kan eventueel op rechts spelen, maar zijn meest natuurlijke positie ligt oorspronkelijk op de linkervleugel. Dus toen dat met Greenwood verkeerd liep (de jonge voetballer werd beschuldigd van verkrachting en op non-actief gesteld, red.), moesten we daar wat doen. Nummer 1 op de scoutinglijst van de club was Antony. Dan is 1-en-1 toch 2? Ik had twee jaar geweldig met hem gewerkt. Hij was in bijna elke Champions League-wedstrijd van Ajax de uitblinker. Dus op dat moment was dat geen gekke keuze.”

Antony mag vertrekken bij United

In het eerste seizoen leek de Braziliaan ook enigszins de verwachtingen waar te kunnen maken, maar in zijn tweede jaar kwam de vleugelaanvaller totaal niet uit de verf. Volgens ESPN mag Antony dan nu ook vertrekken, die nog maar een geschatte marktwaarde heeft van 25 miljoen euro. Een definitief vertrek is echter nog niet aan de orde, klinkt het. Wel stelt United een belangrijke voorwaarde met het tijdelijk overnemen van Antony door het volledige salaris van 85.000 euro per week te betalen.

“Het voelt als een opruiming, maar het is iets waar United de afgelopen jaren grotendeels tegen heeft gevochten vanwege het beleid van de Glazers”, schrijft ESPN. “Ze betalen liever 12 miljoen miljoen aan salaris en laten de speler dan gratis vertrekken, dan dat ze 23 miljoen extra uitgeven om een betere speler te contracteren als vervanger.”

Geen paniekdeals meer bij United

United trok de afgelopen jaren meerdere jonge toptalent aan voor veel geld, maar dat pakte tot nu toe weinig gelukkig uit. “Met Leny Yoro laat de club zien dat het weldegelijk redelijke prijzen kan betalen voor jonge talenten en deals op tijd weet te sluiten. Jim Ratcliffe wil af van de paniekdeals die de voorbije transferperiodes vaak plaatsvonden”, stelt ESPN. “Ik zou liever de volgende Mbappé contracteren dan een fortuin uitgeven aan het kopen van succes”, vertelde Ratcliffe eerder al tegenover de Engelse media. “Mbappé kopen kan iedereen wel bedenken. Het vinden van de volgende Mbappé, Jude Bellingham of Roy Keane is een veel grotere uitdaging.”

Doet United er verstandig aan om Antony te verkopen?

  • Ja, brengt te weinig
  • Nee, komend seizoen weer de kans geven
352+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie