Aboutaleb na rellen: ‘Fans Feyenoord én andere clubs’

Foto: Aboutaleb na rellen: ‘Fans Feyenoord én andere clubs’

Gisteravond was Rotterdam het decor van zeldzaam heftige rellen, na een uit de hand gelopen demonstratie tegen de nieuwe 2G-coronamaatregel.  Er raakten minstens zeven mensen gewond en de politie pakte zeker twintig relschoppers op.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukt dat er een enorm aantal politiemensen klaarstond, maar dat zij tóch overdonderd werden door ‘een overmacht aan relschoppers en demonstranten’. De ME moest wel snoeihard ingrijpen nadat er met veel zwaar knalvuurwerk en stenen werd gegooid, en politiebusjes opgeblazen werden en in rook opgingen. Daardoor ‘ontwikkelde het geweld zich snel’.

“Helaas moest de politie al snel de conclusie trekken dat nogal wat mensen niets vredigs in de zin hadden, maar erop uit waren om te rellen. Het beeld is dat dat niet allemaal Rotterdammers zijn. De politie herkende wel een aantal Rotterdammers, dat behoort tot het zogenaamde klassieke repertoire van de politie. Van de harde kern van de supporters van Feyenoord, maar er werden ook mensen waargenomen van andere clubs elders in Nederland”, vertelt Aboutaleb op de day-after aan RTV Rijnmond. Acht pelotons van in totaal ruim vierhonderd agenten hadden hun handen vol aan de ongeregeldheden. “Wat bezielt deze mensen? Geweld tegen dienders raakt me, ook de driehoek”, foetert Aboutaleb verder.

De kranten uit het buitenland gaan los over de incidenten. Zo kopt het Engelse The Guardian: “Rotterdamse politie opent het vuur na geweld bij Covid-protest.” Ook vanuit België, Italie, Frankrijk, Spanje en zelfs Australië, Amerika en Canada wordt volop geschreven over de zware rellen in Rotterdam.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie