AC Milan in slotminuten langs Internazionale

De stadsderby tussen Internazionale en AC Milan is geëindigd in een 1-2 overwinning voor de Rossoneri. Gezien de vele kansen in de tweede helft verdiende de ploeg van Tijjani Reijnders ook de overwinning. Door de zege van Milan staan beide ploegen weer op gelijke hoogte in de Serie A.

AC Milan pakt in slotfase overwinning in derby tegen Internazionale

Voorafgaand aan de Derby della Madonnina was het verschil drie punten in het voordeel van Internazionale. Bij een zege van Milan zou beiden ploegen weer op gelijke hoogte kunnen komen. Daarvan was Milan zich van bewust, dat voortvarend van start ging met een vroege voorsprong. In de tiende minuut was het raak via Christian Pulisic. Daarna wist de Nerazzurri de rug te rechten en kwam het rond het half uur spelen op gelijke hoogte. Op aangeven van Lautaro Martínez maakte Federico Dimarco gelijk. Met een gelijke stand zochten beide teams vervolgens de kleedkamer op.

Milan maakt in slotminuten winnende treffer

Direct na rust kreeg Rafael Leao een geweldige kans om Milan op voorsprong te zetten, maar Yann Sommer redde met een katachtige reflex. Ook de volgende grote kans was voor Milan en deze was weggelegd voor Tijani Reijnders. De Oranje-international vond eveneens Sommer op zijn weg. De betere kansen bleven vervolgens voor de Rossoneri, maar een winnende treffer leek er niet meer te komen. Een geweldige kopbal van Matteo Gabbia in de laatste minuten bracht daar echter toch nog verandering in, waardoor Milan alsnog de volle buit pakte.