Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

ADO zet eerste stap richting promotie met winst op De Graafschap

ADO Den Haag is een stapje dichterbij promotie naar de Eredivisie. De ploeg uit Den Haag boog in Doetinchem een achterstand om en won uiteindelijk met overtuiging. De wedstrijd werd in de tweede helft overschaduwd door een incident op de tribune.

Wedstrijdverslag De Graafschap – ADO Den Haag

In een sfeervolle Vijverberg maakten De Graafschap en ADO Den Haag zich klaar voor hun eerste ontmoeting in de play-offs. De nummers 5 en 6 van de Keuken Kampioen Divisie haalden in het reguliere seizoen precies evenveel punten. Dinsdagavond kregen de twee ploegen de kans om te laten zien welke ploeg het sterkst was.

De Graafschap leek al snel op achterstand te komen. Joran Hardeman kreeg een moeilijke bal te verwerken en speelde de bal terug naar doelman Thijs Jansen. De keeper van de superboeren schrok van de terugspeelbal en verslikte zich bijna, maar net voor de lijn wist de sluitpost de bal te controleren.

ADO was beter in de openingsfase, maar het was de thuisploeg dat de score opende. Alexander Büttner kreeg een bal voor zijn voeten na matig wegwerken van ADO. Hij haalde knap uit en zag zijn pegel in de bovenhoek belanden: 1-0. Kort daarna kreeg Lion Kaak een kans om de score uit te breiden, maar zijn inzet belandde ver naast het doel. Amir Absalem schoot de bal daarna aan de andere kant binnen: 1-1.

Incident op tribune De Graafschap

Na rust was voetbal even minder belangrijk. Na een geschrokken reactie van zowel het thuis- als uitpubliek werd duidelijk dat er iemand op de tribune onwel was geworden. De scheidsrechter legde het spel stil en besloot op advies van de stadionmanager kort daarna weer verder te voetballen. Het publiek was het daar niet mee eens en gooide uit protest bekers op het veld. Daardoor lag het duel stil, waarna er voldoende tijd was de fan uit het stadion te halen.

Na de hervatting van de wedstrijd was ADO eindelijk in zijn ritme gekomen. De Hagenezen waren over de hele wedstrijd al de sterkere ploeg, maar lieten dat pas in het laatste halfuur van de tweede helft zien. Daryl van Mieghem schoot de 1-2 binnen na een slappe kopbal richting eigen doel van Hardeman. Alex Schalk breidde de voorsprong tien minuten later uit naar 1-3. In de blessuretijd benutte Jeffry Fortes nog een strafschop namens de thuisploeg: 2-3.

Het ligt dichtbij elkaar, dus de return in Den Haag is nog zeker niet beslist. De Graafschap toont veerkracht, ADO ziet er offensief sterk uit. Het is nog maar de vraag welke ploeg zich voor de volgende ronde van de play-offs weet te plaatsen…