Afellay deelt ‘Ajax-fan’ Van der Vaart sneer uit

Foto: Afellay deelt ‘Ajax-fan’ Van der Vaart sneer uit

Bij Studio Voetbal ging het zondagavond hard tegen hard tussen de analisten. Zo ook tussen Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay, die in een verhitte discussie raakten over het middenveld van Feyenoord.

Van der Vaart en Afellay in conclaaf

Van der Vaart stelde aan tafel bij het praatprogramma dat hij Quinten Timber in potentie nog altijd de beste middenvelder van Feyenoord vindt. Vervolgens ontstond er een discussie over Mats Wieffer, waarbij Van der Vaart de andere tafelgasten verweet dat zij Feyenoord ‘de allerbeste ploeg van Nederland vinden’ en Wieffer ‘de beste nummer zes ter wereld’ noemen.

De voetbalanalist ging op een later moment nog in op zijn ‘voorkeur’ voor Ajax. “Iedereen zegt altijd: ‘Jij bent altijd voor Ajax’, maar ik zit hier alleen maar met Feyenoorders aan tafel. Ik zeg heel vaak iets positief over Feyenoord.” Van der Vaart werd vervolgens gecorrigeerd door presentator Sjoerd van Ramshorst, die erop wees dat Afellay een PSV’er is. “Ach, dat kun je ook niet serieus nemen”, grapte Van der Vaart. “Toch? Of niet? Je bent geen PSV-fan, toch?” stelde Van der Vaart vragen aan Afellay, die direct fel reageerde. “Ik ben een PSV-man, ja, maar ik ben wel objectief.”

Van der Vaart laakt tafelgasten Studio Voetbal

Dat raakte ook bij Van der Vaart een gevoelige snaar. “Heel interessant. Ik niet, dus? Nee, zeg maar!” Als iets goed is, dan is het goed. Als het slecht is, geef ik het ook aan”, reageerde Afellay. “Dat zeg ik dus niet over Ajax?”, beet Van der Vaart van zich af. “Dat zeg je wel, maar jij kunt het blijkbaar niet respecteren als iemand een andere mening heeft”, sneerde Afellay.”

“Ja, je bent wel snel geïrriteerd. Je voelt je snel onbegrepen”, vulde Van Ramshorst Afellay aan. “Maar als ik gewoon zeg over Wieffer dat ik hem niet goed vind, dan begrijpen drie mensen mij niet”, reageerde Van der Vaart verbouwereerd. De voetbalanalist is het er dan ook niet mee eens dat Timer anders wordt beoordeeld dan Wieffer. “Er gelden andere regels voor Timber dan voor Wieffer. Dat vind ik oneerlijk.”

Van der Gijp ‘betrapt’ man in VI-publiek: “Ik zag het!”

Achter wie sta jij?

  • Afellay
  • Van der Vaart
3131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie