Afellay prijst Twente-uitblinker: “Zeker niet zijn plafond”

Foto: Afellay prijst Twente-uitblinker: “Zeker niet zijn plafond”

Ibrahim Afellay is enthousiast over de progressie die Sem Steijn laat zien bij FC Twente. De middenvelder scoort dit seizoen weer aan de lopende band en is wederom een belangrijke speler voor de Tukkers. Volgens Afellay is Twente dan ook absoluut nog niet het plafond van Steijn.

Afellay lyrisch over ontwikkeling Steijn bij FC Twente

Afellay is een stuk optimistischer bij Studio Voetbal dan Kenneth Perez dat was bij ESPN. De Deen denkt dat Steijn niet nog een stap hogerop kan, maar Afellay heeft een ander inzicht. “Je ziet dat deze jongen zich in korte tijd heel snel ontwikkelt.” De voormalig PSV’er haalt vervolgens het doelpunt van Steijn tegen Feyenoord aan. “Hoe hij deze neemt… Deze gaat normaal gesproken naar de tweede ring. Als je ziet hoe goed hij hem pakt, hier moet je gewoon voor applaudisseren.”

Volgens Afellay moet Steijn nog een stap kunnen maken ten opzichte van Twente. “Het is wel een jongen die zich moeiteloos aanpast aan elk niveau waar hij aanhaakt. Hij is super leergierig en tegelijk heel erg nederig. Dat zijn belangrijke voorwaarden om als speler stappen te maken. Ik denk dat FC Twente zeker niet zijn plafond is, als ik zie hoe hij zich in korte tijd heeft ontwikkeld.”

Oranje nog brug te ver voor Steijn

De aanvallende middenvelder van Twente heeft het WK van 2026 als een stip op de horizon gezet, maar Oranje is voorlopig nog een brug te ver vindt Afellay. “Op dit moment nóg niet. Maar als je ziet waar hij vandaan komt en waar hij nu mee bezig is..” Van Hooijdonk kan zich vinden in de woorden van collega-analist. “Niet alles aan hem is top, maar één ding is wel top: hij weet altijd waar hij moet zijn in de zestien. Dat kun je iemand niet leren, die intuïtie.” Guus Hiddink spreekt echter wel zijn twijfels uit. “Als je het hebt over zijn plafond, dan ben ik wel benieuwd of hij de top-zes van de Premier League aan zou kunnen. Daar heb ik mijn twijfels over.”

Kan Steijn de top-zes van de Premier League aan?

  • Ja, op termijn wel
  • Nee, dat gaat hij niet redden
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie