Aflopend Fortuna-contract: ‘Spelen voor Ajax mijn droom’

Foto: Aflopend Fortuna-contract: ‘Spelen voor Ajax mijn droom’

Zijn contract bij Fortuna Sittard loopt af en het is nog maar de vraag of er verlengd gaat worden, maar in ieder geval doet dat aan het zelfvertrouwen van Tesfaldet Tekie niets af. De 24-jarige middenvelder barst er zelfs van, ook al wordt hem wel eens verweten dat hij slordig in balbezit is.

“Mensen hebben altijd twijfels over mij. Dat zit opgesloten in mijn spel. Ik wil het team verder helpen, het verschil maken met mijn kwaliteiten. Ik kan moeiteloos hele wedstrijden balletjes breed en terug geven, zonder risico. Maar mijn stijl is anders. Die heeft me al ver gebracht en zal me hierna nog veel verder brengen. Maar ik ben niet perfect, zoals niemand dat is. Zelfs Messi heeft weleens een rotdag”, countert Tekie in gesprek met Voetbal International.

De geboren Zweed, opgegroeid in Eritrea, greep zijn kans toen Ben Rienstra er door een blessure uitlag en krijgt ook nu Rienstra terug is een basisplaats van coach Sjors Ultee. “Er zit nog veel meer in me dan mensen hebben gezien. Ik heb tegen heel goede middenvelders gespeeld, van Ajax en PSV bijvoorbeeld. Maar ik heb nog nooit gedacht: zij kunnen iets wat ík niet zou kunnen. In een beter team, kan ik hetzelfde doen of zelfs meer. Ooit zullen de mensen die aan me twijfelen hopelijk zeggen: Die Tekie had toch gelijk.”

Toekomst

Komende zomer loopt zijn contract af, verlenging lijkt ver weg. “Er is veel interesse, ook uit de Eredivisie. Spelen voor Ajax of een ander topteam is mijn droom. Uiteindelijk zou ik graag naar Italië of Spanje willen, daar past mijn stijl perfect.”

TIP: 2.85x je inleg als Fortuna Sittard van Vitesse wint! Vergeet ook de 250eu startbonus niet

Tekie is goed genoeg voor de Eredivisie subtop

  • Eens
  • Oneens
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie