‘Afzegging De Gea brengt Ajax-transfer in stroomversnelling’

Foto: ‘Afzegging De Gea brengt Ajax-transfer in stroomversnelling’

David de Gea lijkt niet de nieuwe doelman van Genoa te worden. Naar verluidt zijn de salariseisen van de Spanjaard te gortig, waardoor de Serie A-ploeg de zoektocht naar een nieuwe sluitpost vervolgt. Daarin zou het wel eens uit kunnen komen in Amsterdam.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

David de Gea niet naar Genoa; Ajax-doelman Diant Ramaj komt nadrukkelijker in beeld

Genoa nam onlangs afscheid van zijn eerste goalie Josep Martinez, die de overstap maakte naar Internazionale. De Spanjaard moet vervangen worden, diens landgenoot De Gea kwam daarvoor in aanmerking. Volgens Sky Sports komt het niet tot een akkoord. De doelman zou ‘onrealistische’ salariseisen hebben, waardoor de Italianen op zoek gaan naar een alternatief. 

Ramaj of een voormalig Ajax-keeper?

Dat kan goed nieuws betekenen voor Diant Ramaj. Zaterdag schreef de transferspecialist Gianluca di Marzio al dat Genoa voorzichtig navraag deed naar de Ajax-goalie. Nu De Gea is afgevallen zouden de Italianen wel eens kunnen doorpakken voor Ramaj. Opvallend genoeg werd met Dominik Kotarski een doelman met een Ajax-verleden ook gelinkt aan Genoa. De 24-jarige Kroaat staat nu onder contract bij PAOK Saloniki.

De situatie van Ramaj in Amsterdam is in korte tijd behoorlijk veranderd. Vorig seizoen was de Duitser nog een van de revelaties in het verder teleurstellende team. De nieuwe trainer Francesco Farioli koos zeer verrassend tegen Vojvodina bij de seizoensopening voor de 40-jarige Pasveer. Ramaj is not amused door dat besluit, en zou direct hebben aangegeven te willen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. De 22-jarige keeper ligt nog tot medio 2028 vast bij Ajax, zijn waarde is volgens Transfermarkt flink gestegen naar 18 miljoen euro.

Zou Genoa een mooie club zijn voor Ramaj?

  • Ja, prima hoor
  • Hij kan wel wat hoger mikken
2199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie