Aimé Omgba: ‘Misselijk van mensen bij NAC, kom niet naar Breda’

Foto: Aimé Omgba: ‘Misselijk van mensen bij NAC, kom niet naar Breda’

Aimé Omgba staat nog altijd onder contract bij NAC Breda, maar de 21-jarige middenvelder heeft de mogelijkheid om naar AA Gent te vertrekken. Althans: in het Rat Verlegh Stadion heeft men een bod van 2,5 miljoen euro geweigerd en dat steekt de voetballer, die zelfs ‘misselijk wordt van het gedrag van de mensen bij NAC’, onder wie Pierre van Hooijdonk.

Aimé Omgba: “Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan”

“NAC is tijdens de onderhandelingen gestart met het opzoeken van de publiciteit en daarom doe ik nu ook mijn verhaal. Ik zou willen zeggen: stop met spelletjes spelen. Probeer mij niet te managen, maar ga NAC managen en probeer er een stabiele club van te maken, waar een professionele topsportcultuur gaat heersen”, doet Omgba zijn verhaal in De Telegraaf. “Ik krijg sterk het gevoel dat NAC mij als een product ziet.”

Hij heeft om de tafel gezeten met Van Hooijdonk, de commissaris technische zaken in Breda. “Hij zegt dat dit puur zakelijk is. Je ziet ook hoe ze met Jean-Paul van Gastel omgingen. Ze gunden hem de transfer naar Besiktas niet, maar namen later alsnog afscheid. En assistent-trainer Rogier Molhoek werd via de telefoon ontslagen. Ik ben een gevoelsmens en ik vind dit helemaal niks.”

Recordverkoop

Omgba snapt ook helemaal niets van de opstelling van zijn werkgever: “Die 2,5 miljoen euro zou voor NAC vanuit de Keuken Kampioen Divisie een recordverkoop zijn en in Gent kan ik het vijfvoudige van mijn nu pas opgewaardeerde salaris bij NAC verdienen. Tot eergisteren was het zelfs het vijftienvoudige.”

Het moge duidelijk zijn: de middenvelder heeft geen hoge pet op van Van Hooijdonk: “Met het in het openbaar moeten aanbieden van excuses aan Maurice Steijn heeft hij al laten zien niet met mensen te kunnen omgaan. Ik ben transfervrij naar NAC Breda gekomen, heb altijd alles voor de club gegeven en bijgedragen aan de promotie. Nu krijg ik te horen dat het puur business is. Door de handelswijze van de club heeft Gent de stekker uit de transfer getrokken. Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan.”

“Mijn familie en ik hebben hier last van. We hebben onze vakantie afgeblazen, omdat deze situatie voortdurend door ons hoofd speelt en het voor ons onbegrijpelijk is hoe er met mij wordt omgegaan. Ik word misselijk van het gedrag van deze mensen bij NAC Breda”, gooit hij nog wat olie op het vuur.

Goed interview?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie