Ajacied verbaasd na winnen persoonlijke award: ‘Doe blijkbaar iets goeds’

Foto: Ajacied verbaasd na winnen persoonlijke award: ‘Doe blijkbaar iets goeds’

Benjamin Tahirovic won de Talent van de maand-award voor de maand december. Tijdens het interview na de uitreiking reageerde de middenvelder verbaasd. Hij had de persoonlijke triomf niet verwacht.

‘De eerste maanden waren voor mij een periode van aanpassen’

“Ik ben wel een beetje verbaasd”, zegt Tahirovic eerlijk tegen ESPN. In het interview naar aanleiding van het winnen van de individuele prijs, bekent de middenvelder dat hij deze award allerminst zag aankomen. “Ik doe blijkbaar iets goeds. Het is een mooie prijs om te winnen. Ik ben er blij mee. Ik doe wat ik kan”, vervolgt hij.

De Bosnische speler won de award omdat hij op basis van statistieken het beste presteerde van alle Eredevisie-spelers van 21 jaar of jonger. Hij noteerde in december elf intercepties, het meest van alle voetballers in de eredivisie. Ook zijn assist in het duel met PEC Zwolle (2-2) op Brian Brobbey telt mee, net als de pass die de openingstreffer van diezelfde Brobbey inluidde.

Wennen

“Ik zei al eerder dat het Italiaanse voetbal anders is dan het Nederlandse”, zegt de middenvelder die van AS Roma overkwam. “AS Roma en Ajax zijn heel verschillend. De eerste maanden waren voor mij een periode van aanpassen. Aan de cultuur, het weer, het voetbal en het Ajax-DNA. In Rome was dat anders. Mourinho werkt heel tactisch. Hij is van het verdedigende voetbal. Daarom wint hij zoveel prijzen.”

De kersverse awardwinnaar weet dat de media kritisch op hem zijn. Daar probeert hij zich voor af te sluiten: “Ik probeer daar niet naar te luisteren. We moeten het op het veld laten zien. Als we ons druk maken over wat er op sociale media staat, heeft dat invloed op ons spel. Dat wil ik niet.”

Terechte winnaar?

  • Ja, zeker
  • Nope, echt niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie