‘Ajacied wordt zwaar ondergewaardeerd’

Foto: ‘Ajacied wordt zwaar ondergewaardeerd’

Vanavond speelt het Nederlands elftal tegen Montenegro in de WK-kwalificatiereeks. De kans is groot dat Davy Klaassen weer het middenveld gaat vormen met Frenkie de Jong en Gini Wijnaldum. Over eerstgenoemde zijn Arnold Mühren en Dick Schoenaker lyrisch.

“Klaassen zou bij mij altijd spelen. In mijn ogen wordt hij ondergewaardeerd. Alleen kenners herkennen zijn kwaliteiten echt”, zegt Mühren, oud-Ajacied, in gesprek met de NOS. “Zijn gevoel voor ruimtes is enorm goed. Hij is steeds aan het zoeken naar de vrije ruimte. Dan hoef je niet honderd meter te sprinten. Met dat gevoel is hij geboren. Het is een gave. De snelheid zit in zijn hoofd.”

‘Betere 10 dan Klaassen is er niet’

Na zijn terugkeer bij Ajax werd Klaassen eerst nog als verkapte ‘6’ opgesteld, achter Quincy Promes en Zakaria Labyad. “Dat vond ik ook al opzienbarend. Een betere tien dan Klaassen is er niet in mijn ogen. Hij heeft alles.” Schoenaker is vooral positief over de basistechniek van Klaassen. “Davy is een simpele voetballer. Net als ik was. Geen voetballer van de gekke trucjes of de hoogstaande techniek, zoals Antony. Hij kan de bal simpel van A naar B spelen, heeft gevoel voor de ruimte en de positie, zoekt op het juiste moment diepgang, kan goed koppen en is doeltreffend. Bovendien is hij is een meester in de omschakeling en verzaakt hij nooit.”

Klaassen zelf vertelde reeds erg te genieten van het samenspelen met De Jong en Wijnaldum. “Ik denk dat drie mensen harder fietsen dan twee. Ik voel me hartstikke goed. Ik ben heel blij dat ik speel en speel ook goed, vind ik. Geen reden om niet blij te zijn.”

Scoort Klaassen vanavond de 0-1? 7x je inleg bij bet365!

Klaassen is op 10 beter dan Berghuis

  • Eens
  • Oneens
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie