‘Ajacieden moeten wieberen voor Rugani’

Foto: ‘Ajacieden moeten wieberen voor Rugani’

Ajax wordt nu al een tijdje aan Daniele Rugani (Juventus) gelinkt en gisteren namen de geruchten een vlucht toen er opeens gemeld werd dat er een akkoord was bereikt door de Amsterdammers en de Serie A-topclub uit Turijn. Mike Verweij geeft nu een update over de stand van zaken.

‘Josip Sutalo en Jakov Medic weg, Daniele Rugani naar Ajax’

De transfer van Rugani naar de Johan Cruijff ArenA is nog absoluut niet rond, aldus de journalist van De Telegraaf. Maar het klopt wel dat de Eredivisie-topclub concreet bezig is met de ervaren Italiaan, landgenoot dus van trainer Francesco Farioli.

“Over de berichtgeving dat er een akkoord zou zijn tussen Ajax en Juventus over Rugani. Die klopt volgens bronnen rondom de club niet. Ajax maakt wél serieus werk van de verdediger. Maar zolang Sutalo en Medic er nog zijn, gebeurt er in principe niks”, aldus de genoemde Ajax-watcher.

Sutalo lijkt sta-in-de-weg

Vooral een vertrek van Sutalo zou Ajax van wat broodnodige financiële ruimte voorzien, maar de Kroaat lijkt helemaal niet van plan te zijn om te vertrekken. Voetbal International-journalist Tim van Duijn schreef eerder: “Hij heeft in een gesprek met Farioli laten weten dat hij liever bij Ajax blijft. Om die reden zou hij clubs als OGC Nice, AFC Bournemouth, SS Lazio, AS Roma en Fiorentina al de deur hebben gewezen, terwijl inmiddels ook Champions League-deelnemer Bologna interesse in hem begint te tonen.”

Niemand twijfelt eraan dat Jakov Medic voor het sluiten van de transfermarkt nog uit Amsterdam vertrekt, maar het is de vraag of Ajax het zich kan veroorloven om een vervanger te halen die aanmerkelijk duurder is, Rugani dus.

Gaat dit Ajax lukken?

  • Ja
  • Nee
752+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie