‘Ajax al akkoord over Bergwijn-vervanger’

Foto: ‘Ajax al akkoord over Bergwijn-vervanger’

Ajax schakelt razendsnel als Steven Bergwijn maandag nog de overstap maakt naar Al-Ittihad. Kameldeen Sulemana moet in Amsterdam de vervanger worden van de Oranje-international.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Kameldeen Sulemana moet Steven Bergwijn opvolgen bij Ajax

Dat meldt Fabrizio Romano maandagmiddag via X. De Italiaanse transferspecialist weet dat Ajax ondertussen al een mondeling akkoord heeft met Southampton. Het zou gaan om een huurdeal met optie tot koop. Het is niet duidelijk hoe hoog deze afkoopsom is. Met de 22-jarige aanvaller zijn momenteel nog onderhandelingen gaande over de persoonlijke wensen.

Zo lijkt het toch nog een drukke Deadline Day te worden voor technisch directeur Alex Kroes. Eerder op maandag beweerde hij bij de NOS nog dat het heel rustig was. Nu Al-Ittihad zich bij Ajax heeft gemeld voor Steven Bergwijn, komen er meerdere zaken in een stroomversnelling. Doordat Carlos Forbs al naar Wolverhampton Wanderers verkaste wordt de spoeling erg dun als ook Bergwijn nog vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA. Mika Godts blijft dan als enige linksbuiten over, Sulemana moet het gat opvullen.

Oude bekende

De Ghanees was eerder al dicht bij een move naar Ajax. Vanaf de Right to Dream Academy brak hij door bij het Deense Nordsjaelland, hetzelfde traject dat oud-Ajacied Mohammed Kudus aflegde. In de zomer van 2021 hoopten de Amsterdammers Sulemana binnen te halen, maar verkaste hij naar Stade Rennes voor 17 miljoen euro. Anderhalf jaar geleden maakte hij de overstap naar Southampton voor 25 miljoen. Bij de Engelse club kwam hij in 43 officiële duels echter niet verder dan twee treffers. Bij de eerste wedstrijden dit seizoen bij de Premier League-promovendus hoorde hij niet bij de selectie.

Goede vervanger voor Bergwijn?

  • 100%!
  • Nou…
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie