Ajax dankt Wout Weghorst in Almelo

Foto: Ajax dankt Wout Weghorst in Almelo

Ajax is er zondag in geslaagd om op gelijke hoogte te komen met aartsrivaal Feyenoord. Invaller Wout Weghorst deed zijn voormalig werkgever Heracles Almelo pijn met twee belangrijke doelpunten: 3-4.

Ajax knokt zich naar benauwde zege

Ajax-trainer Francesco Farioli had geen grote verrassingen in petto. Brian Brobbey mocht opnieuw als aanvalsleider fungeren, waardoor Wout Weghorst tegen zijn oude werkgever op de bank moest plaatsnemen. De spits kreeg al binnen tien minuten de mogelijkheid om de scoren te openen, maar hij wist een voorzet van Mika Godts niet op waarde te schatten.

De misser van Brobbey had grote consequenties. Niet Ajax, maar Heracles Almelo wist in het openingskwartier de score te openen. De Ajax-defensie wist Shiloh ‘t Zand in eerste instantie nog het scoren te beletten, maar de rebound van Luka Kulenovic vloog vervolgens wel tegen de touwen: 1-0. Verdediger Youri Baas raakte de bal onderweg nog wel aan met zijn been.

Doelman Remko Pasveer moest in de negentiende minuut zelfs in actie komen om Mimeirhel Benita van de 2-0 af te houden. Ajax leek wakker te schrikken en maakte niet lang daarna de gelijkmaker. Een schot van Bertrand Traoré viel bij de tweede paal voor Davy Klaassen, die van dichtbij geen moeite ondervond om doelman Fabian de Keijzer kansloos te laten.

Wereldgoal Engels

Slordig balverlies van Josip Sutalo bracht Ajax na een klein half uur spelen wederom in de problemen. Mario Engels veroverde de bal en verraste menigeen door vanaf een meter of zestig uit te halen. De teruglopende Pasveer kreeg nog wel een vinger tegen de bal, maar kon de wereldgoal van de Duitser niet voorkomen: 2-1. Lang duurde de Almelose feestvreugde echter niet. Vanuit een rebound werkte Traoré via de lat de 2-2 binnen.

Heracles liet in de tweede helft na om voor de derde keer de leiding te nemen. Engels wist Devyne Rensch van zich af te schudden en besloot het doel andermaal onder vuur te nemen, maar ditmaal volstonden de vingertoppen van Pasveer wel om een treffer te voorkomen. Ajax-trainer Farioli besloot kort daarna Weghorst te laten invallen voor de teleurstellende Brobbey.

Weghorst doet het

Weghorst kon vanwege zijn verleden rekenen op applaus vanaf de tribunes. Uitgerekend de ingevallen Ajax-spits dompelde de Heraclieden kort daarna echter in rouw. Op aangeven van Jorrel Hato knikte de international van het Nederlands elftal de 2-3 binnen. Dat betekende zeker niet het einde van de Almelose dadendrang. Suf Podgoreanu raakte de lat, waar de assistent-scheidsrechter een treffer afkeurde vanwege buitenspel.

Het kwetsbare Ajax wist de 2-3 voorsprong echter niet over de streep te trekken. In de 77ste minuut zorgde opnieuw Kulenovic voor de spectaculaire 3-3 stand. Nieuw puntenverlies dreigde voor de Amsterdammers, maar een goedkope strafschop zorgde alsnog voor een winnende treffer. Weghorst deed zijn oude liefde nogmaals pijn vanaf de stip: 3-4.

Moet Weghorst de nieuwe aanvalsleider van Ajax worden?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:41
1+
“Waren blij dat Weghorst startte in plaats van Brobbey”
09:26
23+
Van Hanegem: “Feyenoord liet toptalent lopen”
09:11
40+
”Ajax-droplul’ uit basis gegooid’
08:55
36+
Feyenoord-drietal blinkt uit: “Die heeft nachtmerries gehad”
08:40
44+
Lang verklaart opvallend juichgebaar via TikTok-video
08:25
77+
‘Werkweigering’ bij Heracles – Ajax
08:10
49+
Slot schaart zich na imposante reeks met Liverpool in illuster rijtje
07:50
193+
Vermeulen slacht ‘bloedirritante’ PSV’er
07:33
133+
Feyenoord-verrassing baart opzien: “Veel kritiek op hem, maar…”
07:17
142+
‘Ajax-schande met Brian Brobbey’
07:00
24+
Niet alleen Wout Weghorst zorgt voor doelpuntenregen | SN Team van de Week 9
23:44
86+
Studio Voetbal pakt PSV’er aan: “Zo irritant”
23:37
75+
Waarschuwing voor Brobbey: “Als hij ze niet maakt…”
23:23
229+
Perez furieus na AZ – PSV: “Hoe is dit rood?”
23:15
84+
Oosting uit onvrede bij FC Twente: “Ben geen tovenaar”
23:07
63+
Perez zeker van PSV-titel: “Geen twijfel over mogelijk”
22:58
27+
Lewandowski wijst Barça de weg bij Gavi-rentree
22:40
84+
Slot geniet, maar hekelt VAR: “Overduidelijk”
22:34
115+
Farioli wacht Ajax-dilemma: “Geen uitgemaakte zaak”
22:22
1271+
‘United-speler wil ontslag Erik ten Hag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie