‘Ajax denkt aan terughalen Ziyech en Van de Beek’

Foto: ‘Ajax denkt aan terughalen Ziyech en Van de Beek’

Sven Mislintat is volgens het Algemeen Dagblad in de bestuurskamer hard bezig om een team te bouwen voor volgend seizoen. Hij wil daarbij meer herkenbaarheid in de selectie creëren, zo laat het medium weten.

Plannen van Mislintat

De Amsterdammers zijn bezig aan een sportief zeer teleurstellend jaar en willen dit niet nog een seizoen meemaken. Voor Mislintat is dan ook duidelijk dat er komende zomer veel moet veranderen. De directeur voetbalzaken heeft achter de schermen een plan uitgerold, waarbij hij het seizoen 2018/2019 als voorbeeld neemt.

Een voetbaljaar daarvoor lukte het Marcel Keizer en zijn opvolger Erik ten Hag niet om met de selectie hoge ogen te gooien. Daarom besloot Marc Overmars destijds om in de zomer van 2018 Dusan Tadic en Daley Blind naar Amsterdam te halen. Het duo zorgde ervoor dat er meer ervaring aanwezig was, wat ten goede kwam aan de prestaties van het team.

“Zoals Blind en Tadic in het verleden de kern vormden van een nieuw team, zoekt Ajax ook nu naar een herkenbare as van dragende spelers, die de taal van de club spreken. Spelers uit de categorie Donny van de Beek, of Hakim Ziyech zouden daarin een prominente rol kunnen gaan spelen. Niet al die oud-Ajacieden zijn even haalbaar, maar dat wil Mislintat de komende weken wel onderzoeken”, legt journalist Johan Inan uit.

Mogelijk zien de supporters dan ook spelers terugkeren. “Ajax wil net als vijf jaar geleden, toen Blind en Tadic werden aangetrokken, een paar leiders in de selectie hebben waar het publiek zich mee kan identificeren en jonge teamgenoten zich aan op kunnen trekken. Daarvoor ziet Mislintat in Jurriën Timber bijvoorbeeld een belangrijke kandidaat.”

Toekomst Ziyech en Van de Beek

Van de Beek is bij Manchester United intussen op een dood spoor beland. Mede door blessures en tegenvallende resultaten is de middenvelder er nooit in geslaagd om bij de Engelse topclub te slagen. Ziyech kan bij Chelsea eveneens rekenen op weinig speelminuten en zou ook denken aan een vertrek.

Wie moet Ajax terughalen?

  • Ziyech
  • Van de Beek
  • Allebei
2594+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie