Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ajax-dissonant ‘doet rare dingen’

Foto: Ajax-dissonant ‘doet rare dingen’

Ajax maakte gisteren veel indruk door simpel met 4-0 te winnen van Rangers FC. Toch was er één basisspeler bij de Amsterdammers die (wederom) een zwakke pot op de mat legde: aanvoerder Dusan Tadic. De analisten op RTL vrezen dat de Serviër in een enorme vormdip zit.

“Hij was vooral erg ongelukkig in de laatste fase”, begint Wesley Sneijder vanuit de Johan Cruijff Arena. “In de eerste helft waren er momenten waarop we niet de Tadic zagen die we kennen. We zien hem eigenlijk al weken zo. Hij is niet in vorm en dat is jammer, want Ajax komt heel vaak in die laatste fase. Steeds door die foutieve laatste pass worden er net geen extra kansen gecreëerd. Het is gewoon tijd voor Tadic om zich te herpakken als hij bij deze groep wil passen.”

“Het moet niet uitmaken op welke positie hij speelt”, vervolgt Sneijder over Tadic, die op rechtsbuiten begon. “Hij start vanuit een positie, maar hij gaat ook mee in de positiewisselingen. Soms eindigt hij als nummer 10 of als spits. We hebben natuurlijk wel een Tadic gekend die een verfijnde laatste pass had. Hij zit niet lekker in zijn vel. Het is ook niet per se om kritiek te leveren, maar ik wil gewoon weer de oude Tadic zien.”

Janssen

Theo Janssen sluit zich daar bij aan: “Misschien heeft hij wel problemen met het hedendaagse voetbal, waarin je niet echt vaste posities meer hebt maar continu wisselt. Tadic is misschien nog gewoon een goede linksbuiten, maar ook niet meer dan dat. Misschien is het verschil ook wel dat Tadic hiervoor nadrukkelijk op zoek was naar goals en assists, maar nu zie je hem gewoon hele rare dingen doen: waar hij normaal zou schieten, gaat hij nu ineens passen.”

TIP: 2.40x je inleg als Dusan Tadic assistkoning van dit Eredivisie-seizoen wordt!

Tadic moet maar eens even gaan banken

  • Eens
  • Oneens
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie