Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax een zegen voor Oranje’

Foto: ‘Ajax een zegen voor Oranje’

Het WK in Qatar komt steeds dichterbij, voormalig bondscoach Bert van Marwijk kijkt er enorm naar uit. Hij denkt dat Oranje volop kan gaan profiteren van het feit dat Eredivisie-koploper Ajax een hoog niveau haalt met veel Nederlandse spelers in de basis.

“Louis van Gaal mag er echt heel blij mee zijn dat er op dit niveau – het hoogste clubvoetbalpodium van de wereld – zeven Nederlanders in het veld staan. Dat zij elke dag met elkaar op het trainingsveld staan, is zeker met de korte voorbereidingstijd op het WK beslist een voordeel, een zegen voor Oranje”, stelt Van Marwijk in De Telegraaf.

Tegen Rangers FC maakten onder meer Oranje-kandidaten Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn bijvoorbeeld minuten als basisklant. “Het bijzondere vind ik dat Alfred Schreuder zelfs kan besluiten om met tien Nederlanders te spelen, want Ajax heeft ook Owen Wijndal, Davy Klaassen en Brian Brobbey nog”, vult Van Marwijk aan.

Ajax wordt Oranje-hofleverancier

Hij voorspelt dan ook dat er heel veel Ajacieden in de WK-selectie van Van Gaal zullen zitten. “Ook in mijn tijd als voetballer bestonden de Oranje-selecties uit bijna allemaal Ajax-spelers, soms gemengd met een flink aantal Feyenoorders. Voor een bondscoach is het fijn als jongens gewend zijn met elkaar te spelen, te trainen en voor een langere periode op pad te zijn.”

Over Ajax-trainer Alfred Schreuder en diens werkwijze is Van Marwijk tot slot lyrisch: “Bijvoorbeeld ook door het feit dat hij vasthoudt aan Taylor, een middenvelder uit de eigen jeugd, terwijl die concurreert met grote spelers. Ik vind dat mooi en terecht, want Kenneth is een heel functionele speler, waar veel coaches blij mee zouden zijn. Ik ben echt benieuwd hoe hij het in Liverpool doet, zoals ik eigenlijk nieuwsgierig ben naar heel Ajax. Dit wordt een prachtige test. Ook met het oog op het WK.”

TIP: Zo’n 1.6x je inleg als Oranje het WK start met een zege op Senegal!

Eens met Van Marwijk?

  • Ja
  • Nee
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie