‘Ajax én Feyenoord ‘gechanteerd’ door PSV’er’

Foto: ‘Ajax én Feyenoord ‘gechanteerd’ door PSV’er’

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over over de gang van zaken rondom de politiestakingen. Ajax – FC Utrecht is daardoor zondag van de baan en Driessen is dan ook niet te spreken over Maarten Brink, projectleider van de politiestakingen. Volgens Driessen laat Brink PSV bewust links liggen.

Driessen kraakt hypocriete Brink om uitspraken omtrent stakingen bij voetbalwedstrijden

“Het aanvankelijke begrip voor de politieacties bij voetbalduels verdwijnt snel”, stelt Driessen in zijn column in De Telegraaf. “Treurig dat de politie zijn machtspositie zo misbruikt.” De woorden van Brink bij ESPN, dat de afgelasting een besluit van de lokale driehoek is, schieten bij de voetbaljournalist ook totaal in het verkeerde keelgat. “Hoe hypocriet van Brink, die liet weten niet te willen staken bij profduels waar ‘twee agenten op een fiets aanwezig zijn’.”

PSV niet gedupeerd

Het begrip voor de stakingen rondom de voetbalwedstrijden verdwijnt snel stelt Driessen, ook al omdat door Brink aangekondigd is dat dit elke Eredivisie-speelronde gaat gebeuren. Wel valt Driessen iets opmerkelijks op bij het uitkiezen van de wedstrijden. “Brinks club PSV – op X toont hij zich een hartstochtelijk fan van PSV – blijft dan voorlopig verschoond van de door Brink geïnitieerde stakingen met NEC, Fortuna Sittard, Willem II en Sparta als komende tegenstanders. Terwijl PSV’s concurrenten Ajax en Feyenoord al aan de beurt waren.”

Driessen heeft boodschap voor Brink

Toch begrijpt Driessen wel waarom de politiestakingen worden doorgezet. “De weerzin tegen de politieacties staat trouwens los van de discussie of politie moet staken en of het hele politieapparaat moet kunnen profiteren van de vroegpensioenregeling in het kader van de zware beroepen. Daar valt ook veel op af te dingen.” Desondanks vindt Driessen dat het betaald voetbal wel te hard getroffen wordt. “Vooralsnog is het profvoetbal en Ajax in het bijzonder met twee afgelaste wedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht het meest de dupe. Er zijn ook acties aangekondigd bij demonstraties zoals zaterdag in Den Haag als klimaatactivisten van Extinction Rebellion de A12 willen blokkeren. Hoewel XR politiebescherming eist – ’demonstranten hebben recht op bescherming tegen reacties van vijandig publiek’ – zegt de politie niet in te grijpen vanwege hun eigen acties rond het vroegpensioen. Gratis ideetje voor Brink en zijn actievoerende politieagenten: plak je zaterdag samen met XR-demonstranten vast aan de snelweg.”

Wordt PSV bewust overgeslagen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
762+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
51+
Derksen ziet Nederlandse superster in Champions League: ‘Niet normaal!’
23:15
23+
Mbappé trefzeker voor Real Madrid in Champions League, schiettent in München
23:00
36+
Van Dijk en Gakpo bezorgen Slot en Liverpool zege op Milan
22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
30+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
43+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
208+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
128+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
116+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
88+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
75+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
58+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
106+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
190+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
127+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
37+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
19+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
349+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
61+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
18:46
200+
PSV-talent maakt Champions League-droom waar tegen Juventus
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie