‘Ajax-flop’ leeft op: “Heel blij met zijn inzet”

Foto: ‘Ajax-flop’ leeft op: “Heel blij met zijn inzet”

Carlos Forbs maakt een goede indruk in de voorbereiding bij Ajax. De buitenspeler werd vorig seizoen aangetrokken door toenmalig technisch directeur Sven Mislintat, maar leek een miskoop te zijn. Met de komst van de nieuwe trainer Franscesco Farioli lonken er echter nieuwe kansen voor de buitenspeler, die graag wil slagen bij Ajax.

Forbs maakt goede indruk op Farioli

De pijlsnelle aanvaller zegt in gesprek met Voetbal International niet veel meer om te willen kijken naar zijn eerste jaar in Amsterdam. “Dat jaar zit er nu op, ik focus op het komende seizoen. We hebben er allemaal zin in. Het voelt goed om een frisse start te maken. Ik merk dat iedereen enthousiast is en alles wil geven.”

Volgens Forbs heeft dat te maken met de komst van Farioli. “Er is een nieuwe trainer, dan wil iedereen toch zijn kwaliteiten laten zien. Dat geeft nieuwe energie. En het is een heel passievolle coach, dus zelfs als je geen energie hebt, dan geeft hij je dat wel!”

Farioli prijst gedreven Forbs

Forbs is blij met de aanstelling van de Italiaanse oefenmeester, die hem op veel vlakken probeert aan te sturen. “Hij vertelt me bijvoorbeeld wanneer ik druk moet zetten. Hij is heel gepassioneerd, jullie horen hem ook mijn naam schreeuwen. Om naar binnen te komen of mee te verdedigen, dat soort dingen. Of dat lastig is? Als je moe bent wel, haha.”

Farioli zelf vertelt tegenover het weekblad ook tevreden zijn met de inbreng van Forbs. “We hebben hem al bekeken in onze eigen analyse van de selectie, voor ik naar Ajax kwam. Hij is een pure, pure buitenspeler. Een speler die interessant kan zijn op de linker- of rechterflank. Ik ben heel blij met zijn inzet en het werk dat hij erin stopt. Maar zo kan ik nog wel wat spelers opnoemen, hoor.”

Gaat Forbs komend seizoen een vaste basisspeler worden bij Ajax?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie