“Ajax heeft absoluut ondermaats gepresteerd”

Foto: “Ajax heeft absoluut ondermaats gepresteerd”

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen. Waar de Amsterdammers voorafgaand aan het seizoen hoopten dat ze nog voor de landstitel zouden meestrijden, moet het toezien hoe Feyenoord het kampioenschap hoogstwaarschijnlijk veiligstelt. Volgens Henk ten Cate heeft Ajax het volledig aan zichzelf te danken.

Kritiek op PSV en Ajax

Het is al het gehele seizoen onrustig in de Johan Cruijff Arena. Mede door het vertrek van Lisandro Martínez, Antony en Sébastien Haller veranderde er vorig jaar zomer veel in de selectie. Het clubbestuur nam vervolgens aan het begin van dit kalenderjaar afscheid van Alfred Schreuder en zette John Heitinga voor de spelersgroep.

Het seizoen van PSV ging eveneens met pieken en dalen, waardoor Feyenoord de mogelijkheid kreeg om een grote voorsprong op de concurrentie op te bouwen. Waar Ten Cate de prestaties van Feyenoord niet tekort wil doen (het verloor dit seizoen onder meer slechts eenmaal in de Eredivisie), vindt hij dat PSV en Ajax kritisch naar zichzelf mogen kijken.

“Arne (Slot, red.) en zijn spelers hebben er ook van geprofiteerd dat Ajax en PSV het lieten afweten”, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf. “Waarbij wel aangetekend dat PSV dit seizoen misschien niet zo slecht is geweest, want zij zijn hun twee beste spelers kwijtgeraakt. Ajax heeft absoluut ondermaats gepresteerd.”

Complimenten voor Slot

Ten Cate is onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Slot. De oefenmeester laat zijn ploeg uitstekend voetbal spelen en combineert dit met goede resultaten, waardoor Ten Cate hem een grote toekomst toedicht. “Iedereen praat altijd over de restverdediging, maar bij de elftallen van Arne gaat het daar nooit over, omdat hij het goed voor elkaar heeft.”

Heeft Feyenoord de landstitel aan zichzelf te danken?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, PSV en Ajax hebben het toegelaten
308+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie