‘Ajax hoopt vlak voor deadline op grote naam’

Foto: ‘Ajax hoopt vlak voor deadline op grote naam’

Ajax gaat zich vlak voor de transferdeadline mogelijk toch weer versterken met een aansprekende naam. De Amsterdammers hebben een terugkeer van Christian Eriksen nog altijd niet uit het hoofd gezet.

Ajax geeft Christian Eriksen niet op

Met Daniele Rugani, Bertrand Traoré en Wout Weghorst telt de Ajax-selectie vooralsnog drie nieuwe spelers. Op dit moment is de selectie nog te groot om meer spelers te mogen verwelkomen, maar de kans bestaat dat een aantal Ajacieden maandag alsnog vertrekt. In dat geval zou Eriksen ‘de ontbrekende schakel kunnen zijn’, zo meldt Transferwatch.

Volgens het desbetreffende medium ziet Ajax in Eriksen ‘een buitenkans’ indien er toch nog financiële ruimte ontstaat. De voorgaande jaren kwam het nooit tot een hereniging in Amsterdam, maar de afgelopen periode zou er wel veel contact hebben plaatsgevonden tussen beide partijen. Een potentieel obstakel is wel dat de Deense middenvelder van Manchester United een serieus deel van zijn salaris moet inleveren.

Financieel lastig verhaal

Ajax en Manchester United moeten het bovendien ook nog eens worden. Dat laatste is geen zekerheidje. Zijn contract in Manchester loopt nog door, waardoor de Premier League-club normaal gesproken een transfersom zal eisen. Ajax zal daarentegen vooral hopen op een contractontbinding.

Transferwatch schrijft tot slot dat United aan zet is: “De verwachting is dat na de Engelse kraker tegen het Liverpool van Arne Slot de situatie van Christian Eriksen intern besproken gaat worden. Naast Ajax zitten er nog een aantal clubs in de wachtkamer in afwachting van deze interne beslissing.”

Keert hij terug naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
5649+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie