Ajax in de markt voor vijftal spelers

Foto: Ajax in de markt voor vijftal spelers

Ajax heeft met Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en Said Bakkati de technische staf voor volgend seizoen compleet. Het betekent dat de Amsterdammers zich kunnen richten op de transferzomer, waarbij naar verwachting veel staat te gebeuren. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft een vijftal spelers op de korrel om aan de selectie toe te voegen. Wij zetten ze op een rij.

Eduard Spertsyan

Steven Berghuis moet aankomend seizoen mogelijk zijn borst natmaken. Sven Mislintat is namelijk van plan om Eduard Spertsyan binnen te halen. De Armeense aanvallende middenvelder sprak naar verluidt al met Ajax en ziet het wel zitten om de overstap naar Amsterdam te maken. De nummer 3 van het vorige seizoen in de Eredivisie is op zoek naar een nummer ’10’ die naast creativiteit in staat is om tot scoren te komen en heeft met Spertsyan ogenschijnlijk de juiste speler gevonden.

De middenvelder kwam afgelopen voetbaljaar namelijk tot 14 doelpunten en evenveel assists in 41 wedstrijden. Daarnaast speelde hij al 15 interlands voor zijn land, waarin hij goed was voor 3 treffers. De 23-jarige Armeen, die bij Krasnodar onder contract staat, is daarom helemaal klaar voor de volgende stap in zijn loopbaan. Het is echter nog wel de vraag of beide clubs tot een deal komen. Zijn huidige werkgever verlangt namelijk meer dan 12 miljoen euro van Ajax.

Arda Güler

Een andere veelgehoorde naam is die van Arda Güler. Het 18-jarige talent uit Turkije behoort momenteel nog tot de selectie van Fenerbahçe, maar lijkt binnen een afzienbare tijd naar een nieuwe club te verhuizen. In een korte periode kreeg hij het in Turkije voor elkaar om zich in het basisteam te worstelen en ontwikkelde hij zichzelf tot een belangrijke speler van het elftal. De technicus maakte met 4 treffers en 3 assists vorig seizoen echter scorend minder indruk dan Spertsyan.

Achter de schermen zijn de Amsterdammers al een aantal weken druk met de onderhandelingen, die nog altijd stroef verlopen. Niet alleen Fenerbahçe zou namelijk geld verlangen, ook de familie van Güler doet mee in de gesprekken. Het is tegen het zere been van Ajax, dat niet op een dergelijke manier wenst te werken. Bovendien moet hij 17 miljoen euro kosten, wat vooral Mislintat niet zou willen uitgeven. Voorlopig zit Güler daarom in de wachtkamer, wachtend op een mogelijkheid die ontstaat.

Noa Lang

De afgelopen dagen klonk steeds vaker de naam van Noa Lang. Het is opvallend te noemen, aangezien de voetballer niet bepaald op een leuke manier Amsterdam verliet. Jarenlang behoorde hij op De Toekomst tot de grote talenten van Ajax, maar het duurde lang totdat hij een kans kreeg in het eerste team. Hoewel hij in zijn periode bij Ajax meermaals liet zien dat hij uitstekend kan voetballen, was er voornamelijk op zijn gedrag veel aan te merken. Het was precies het onderdeel dat toenmalig hoofdtrainer Erik ten Hag belangrijk vond.

Beide mannen konden op het laatste moment niet meer door een deur. Nadat hij een huurperiode bij FC Twente beleefde, besloot hij uit Nederland te vertrekken en bij Club Brugge een contract te ondertekenen. In België was Lang zeer succesvol, maar tot een transfer naar een buitenlandse topcompetitie kwam het nooit. De aanvaller denkt er daarom aan om terug te keren naar Nederland, waarbij Ajax geïnteresseerd is. Ook PSV is naar verluidt in de markt voor Lang, die deze week tegen Kroatië als invaller nog de 2-2 maakte.

Shurandy Sambo

De transfer van Shurandy Sambo lijkt reëler te zijn. Ajax heeft met Devyne Rensch als rechtervleugelverdediger vooralsnog één optie, omdat intern is besloten dat Jorge Sánchez niet goed genoeg is om in de Johan Cruijff ArenA te blijven spelen. Afgelopen voetbaljaar maakte Rensch echter eveneens geen goede indruk, waardoor de Amsterdammers een situatie willen creëren waarbij het talent van Ajax meer uit zichzelf gaat halen. Het binnenhalen van Sambo moet uitkomst bieden, al is hij ook nog jong.

De verdediger doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV, maar slaagde er nog niet in om in Eindhoven door te breken. Dit seizoen werd hij verhuurd aan Sparta Rotterdam, waarin hij een basisplaats veroverde en een sterke indruk maakte. PSV wil hem daarom graag terug hebben, maar Ajax hoopt daar een stokje voor te steken. Met nog een eenjarig contract en een enthousiaste Sambo valt niet uit te sluiten dat PSV wel moet meewerken en de concurrent een talent rijker is.

Joshua Zirkzee

In de spitspositie heeft Ajax al jarenlang grote problemen. Sinds het vertrek van Patrick Kluivert in de jaren ’90 is de club er niet meer in geslaagd om een onbetwiste centrumspits te contracteren. Brian Brobbey moet de komende seizoenen uitkomst bieden, maar de afgelopen 11 maanden toonden aan dat de jonge Nederlander er vooralsnog niet is. Hoewel zijn doelpuntenproductie en aanspeelbaarheid uitstekend zijn, moet hij nog altijd fitter worden om een geheel seizoen belangrijk te zijn.

Ajax is daarom voornemens om een extra spits aan de selectie toe te voegen en is naar verluidt in de markt voor Joshua Zirkzee. De voormalig Feyenoord deed onder meer ervaring op bij Bayern München en Anderlecht. Zijn huidige werkgever Bologna wil hem na tegenvallende resultaten kwijt, waardoor Ajax een goede kans kan maken om het talent te contracteren. Het zou betekenen dat Ajax volgend seizoen twee jonge centrumspitsen in de selectie heeft zitten.

Wie moet Ajax als eerste halen?

  • Spertsyan
  • Güler
  • Lang
  • Sambo
  • Zirkzee
10221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
10+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
29+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
100+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
3+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
142+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
68+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
31+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
82+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
78+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
251+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
196+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
116+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
102+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
302+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
363+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
54+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
147+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
80+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
60+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie