“Ajax is een club zonder moreel kompas”

Foto: “Ajax is een club zonder moreel kompas”

In een bewogen seizoen heeft Ajax er weer een zeer rumoerige week op zitten. Op sportief vlak, maar zeker ook in de bestuurskamer. Nadat algemeen directeur Alex Kroes geschorst werd, kwam ook rvc-voorzitter Michael van Praag in opspraak. Voer voor Hugo Borst, die stelde dat Ajax een club zonder moreel kompas is.

Kritische Hugo Borst vindt het moreel kompas bij Ajax ver te zoeken

Bij NPO Radio 1 kwam Borst met zijn Stelling van de week: “Ajax is een club zonder moreel kompas”. De journalist/columnist somde heel wat voorbeelden op. “Weet je nog, Quincy Promes? Ajax was door de hoogte al lang op de hoogte gesteld dat ze te maken hadden met een crimineel, maar de club stelde hem gewoon op. Daarna pakten ze nog even wat miljoenen door hem gauw aan Rusland te verkopen.”

Ook tijdens de coronapandemie namen de Amsterdammers het niet zo nauw met de voorschriften. “En weet je nog, die terugvlucht vanuit Portugal na een trainingskamp? Toen ze de officiële coronaregels aan hun laars lapten?”, doelt hij op het negeren van de quarantaineregels door vier besmette spelers aan boord van het vliegtuig te laten.

Nouri, Onana en Overmars

“Of het tragische verhaal van Abdelhak Nouri”, wees Borst naar het jeugdproduct die door een falende medici blijvende hersenschade opliep en wiens familie vervolgens tijdenlang moest onderhandelen om financiële compensatie. “Het was pijnlijk hoe lang ze treuzelden door alleen maar over geld te praten. Een kind van de club had netter behandeld moeten worden.”

Borst kwam vervolgens met het dopingverhaal van André Onana en het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars. “Ze vroegen Overmars gewoon terug nadat hij op non-actief was gesteld.” Kortom, vindt Borst: dit zijn geen incidenten meer, maar structurele problemen. Bij Ajax ontbreekt een moreel kompas.

Eens met deze stelling?

  • Ja, ze handelen steeds verkeerd
  • Nee, onzin!
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie