‘Eén nadeel aan Ajax-transfer Klaassen’

Foto: ‘Eén nadeel aan Ajax-transfer Klaassen’

Ronald de Boer denkt dat Ajax een goede zet doet met het vastleggen van Davy Klaassen. De voetbalanalist denkt dat de ervaren middenvelder niet direct een speler is die het grote verschil maakt, maar wel een speler is die goed functioneert binnen een team.

De Boer juicht komst Klaassen naar Ajax toe

Klaassen krijgt bij Ajax een verbintenis tot het einde van het seizoen, nadat hij een goede indruk heeft gemaakt op Ajax-trainer Francesco Farioli. De Boer vertelt bij Ziggo Sport het een goed besluit te vinden van de Amsterdammers om weer in zee te gaan met Klaassen. “Davy is een bekende van de club. Hij heeft bovendien meegetraind en op de training heeft hij dus een goede indruk achtergelaten. Het is ook geen jongen die stampij maakt als hij op de bank terechtkomt.”

De Boer is van mening dat een trainer altijd op een type speler als Klaassen kan rekenen. “Hij gaat gewoon zijn stinkende best doen. Natuurlijk is hij topsporter en wil hij zoveel mogelijk spelen, maar Davy beseft ook dat voetbal zijn passie is en nu een nieuwe kans krijgt. De trainer gaat hem gewoon een eerlijke kans geven, al weet hij nu ook dat hij waarschijnlijk nu eerst even de tweede viool gaat spelen. Het is wel een type dat nooit door de ondergrens gaat. Klaassen heeft een bepaalde stabiele factor in zijn spel en dat heb je nodig als ploeg.”

Klaassen meerwaarde in goed draaiend Ajax

Volgens de oud-speler van Ajax is Klaassen echt een speler die zijn waarde kan tonen in een goede draaiende ploeg. “Ik merk wel altijd: als een ploeg goed draait, dan heb je een hele goede aan Davy Klaassen. Vorig jaar had je bijvoorbeeld weinig aan Klaassen gehad. Hij is niet iemand die het grote verschil maakt, maar is een echte teamspeler. Nu wordt er bij Ajax wel als een team gespeeld en iedereen werkt keihard. En dat doet Davy ook, en daarom neemt Farioli hem erbij.” De Boer vindt dat Klaassen zijn waarde vaak genoeg heeft bewezen voor Ajax. “Dat heb je met Daley Blind ook gezien. In de Nederlandse competitie is Davy Klaassen een heel goede speler om in je ploeg te hebben.”

Is Klaassen een goede aanwinst voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie