‘Ajax-leegloop voor 100 miljoen’

Foto: ‘Ajax-leegloop voor 100 miljoen’

Bij Ajax staat er op transfergebied de komende weken nog een hoop gebeuren. Dat schetst Algemeen Dagblad-journalist en Ajax-watcher Johan Inan, die voorspelt dat er meerdere in- en uitgaande transfer nog gaan plaatsvinden.

Veel in- en uitgaande Ajax-transfers op komst

“Ajax wil zich versterken, maar daarvoor moeten eerst spelers verkocht worden”, begint Inan in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Ik sluit niet uit dat er komende maand tien tot vijftien mutaties plaatsvinden in de selectie. Ze gaan niet tien spelers halen, maar een mannetje of vier, vijf willen ze er echt wel bij hebben. Daarnaast denk ik dat er nog wel zeven à acht verkocht gaan worden. Daar is het wachten op”, vervolgt de journalist.

Bergwijn vertrekt bij Ajax

Inan verwacht in ieder geval dat Steven Bergwijn vertrekt bij Ajax. “Bergwijn staat open voor een topcompetitie, dan wel een lucratieve transfer naar de woestijn. Ajax heeft geld nodig en ze hopen voor hem 25 miljoen te kunnen vangen.” Volgens de Ajax-watcher kunnen de Amsterdammers niet alle transferinkomsten direct weer uitgeven. “Als Ajax voor honderd miljoen verkoopt, kunnen ze voor zo’n dertig miljoen uitgeven. Dan kijk je met welke spelers je centen binnen kunt halen, zonder dat je er sportief heel veel minder van wordt. Gerónimo Rulli, Jakov Medić, Benjamin Tahirović, Chuba Akpom, Branco van den Boomen en Borna Sosa zijn allemaal spelers die in aanmerking komen voor een transfer.”

Geen ideale onderhandelingspositie voor Ajax

Volgens Inan heeft Ajax echter geen ideale onderhandelingspositie. “Alleen wat je merkt is dat ze in het buitenland ook wel door hebben dat Ajax het geld goed kan gebruiken. De onderhandelingspositie van Ajax is verre van ideaal. Als je nu een fiets kan halen voor 500 euro en je weet dat hij volgende week 450 euro kost en over twee weken 400 euro, dan wacht je wel even. Dat is nu gaande.”

Moet Ajax Bergwijn verkopen?

  • Ja, afscheid van nemen
  • Nee, moeten ze behouden
2975+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie