Veltman: “Ajax mag een wereldpartij spelen, als ze maar niet winnen”

Foto: Veltman: “Ajax mag een wereldpartij spelen, als ze maar niet winnen”

Joël Veltman keert donderdag terug in de Johan Cruijff ArenA. Niet als speler van Ajax, maar als tegenstander in de Europa League. De verdediger van Brighton & Hove Albion wenst zijn oude club normaal gesproken het allerbeste toe, maar in de onderlinge wedstrijd eventjes niet. “Het voelt gek om tegen Ajax te spelen”, vertelt de drievoudig Nederlands kampioen aan SoccerNews-presentatrice Anouk Hoogendijk.

SN Weekly met Joël Veltman over Ajax – Brighton

Oude bekenden

“Amsterdam voelt als thuiskomen. Mijn familie en vrienden wonen er”, vertelt Veltman vanuit de kleedkamer op het trainingscomplex in Brighton. Twee weken geleden speelde hij tijdens de heenwedstrijd in Engeland voor het eerst tegen de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. “Het was gek, speciaal en ook mooi, omdat we wonnen. Dat was onze eerste winst in Europa. Maar het voelde wel een beetje gek ja, tegen Ajax.”

Sinds hij in 2020 vertrok uit Amsterdam is er veel veranderd bij Ajax. Toch zitten er nog een hoop oude bekenden bij de club. “Met Berghuis en Bergwijn heb ik bij het Nederlands elftal gespeeld. En ik heb getraind met Rensch en Taylor. Maar ik heb geen contact meer met ze. Wel met stafleden die daar al jaren zitten. Het is mooi om die na de wedstrijd even te spreken.”

Tijdens het vorige duel maakte Ajax een prima indruk op Veltman, die zag dat interim-trainer Hedwiges Maduro de ploeg verdedigend goed neerzette. “Ze zaten toen nog in een moeilijkere fase dan nu. Ze wilden vanuit de basis spelen. Verdedigend stonden ze heel goed. Er was moeilijk doorheen te komen. Gelukkig kwamen we vlak voor rust op 1-0 en scoorden we na de rust weer.”

Onder John van ’t Schip werden de laatste twee wedstrijden gewonnen. Daar is Veltman als Ajacied blij mee, maar donderdag hoopt hij de Amsterdammers toch pijn te doen. “Hopelijk zetten ze de goede lijn door in de Eredivisie en komen ze er weer bovenop. Ze moeten gewoon wedstrijden winnen en dan komt het vertrouwen vanzelf terug. De kwaliteit hebben ze wel. Tegen ons mogen ze van mij een wereldpartij spelen, als wij maar met 1-0 winnen vind ik het helemaal goed.”

Terugkeer?

Ajax heeft een speciaal plekje in zijn hart en dus zou Veltman een terugkeer nooit uitsluiten. Maar wat als de club deze zomer al belt? “Ik heb net mijn contract verlengd met twee jaar, dus voor nu zit ik goed bij Brighton. Maar zeg nooit nooit. Je weet nooit hoe het loopt, zeker bij een club als Ajax en wat er nu allemaal gaande is. Je weet het niet, in de winter of volgend jaar zomer, maar voor nu zit ik hier op mijn plek.”

Zou jij Veltman graag terugzien bij Ajax?

  • Ja, meer dan welkom!
  • Nee, niet nodig.
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie