‘Ajax-mazzeltje voor Feyenoord’

Foto: ‘Ajax-mazzeltje voor Feyenoord’

Ajax plaatste zich donderdagavond op eenvoudige wijze voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Nadat het in Polen al met 1-4 had gewonnen van Jagiellonia Bialystok, daar werd het donderdag in Amsterdam 3-0. Volgens Wesley Sneijder is het balen voor Ajax dat De Klassieker is afgelast, want de oud-international is van mening dat de ploeg van trainer Francesco Farioli er klaar voor was.

Sneijder looft Ajax en ziet ‘mazzeltje’ voor Feyenoord

“Dit is hoe je Ajax wil zien”, begint Sneijder complimenteus na afloop van de wedstrijd bij Ziggo Sport. “Met goede acties vanaf de zijkanten en in de zestien. Het lijkt makkelijk, maar het is wel de kwaliteit van deze ploeg. Het was een vervelende tegenstander met weinig kwaliteiten, maar je moet wel je goals maken en dat hebben ze gedaan.”

Sneijder is daarnaast te spreken over het optreden van Brian Brobbey, die op korte termijn concurrentie krijgt van Wout Weghorst. Toch ziet de voetbalanalist dat als een welkome versterking voor Ajax. “Met zijn spirit en drive kan hij iets toevoegen. Via de flanken komt er veel door en dat is zijn kwaliteit. Hij staat altijd in de zestien en kan goals maken, dat hebben we gezien. Maar goed, er staat een andere spits voor hem (Brobbey, red.). Ik weet alleen niet met welk idee Ajax hem heeft gehaald, als eerste spits of als invaller achter Brobbey.”

Afgelasting Klassieker ongelukkig voor Ajax

Sneijder vindt dat Ajax een goede indruk heeft achtergelaten tegen Bialystok en is van mening dat de Amsterdammers klaar waren geweest voor De Klassieker. Die is echter afgelast vanwege politiestakingen. “Als je kijkt naar de situatie waarin Feyenoord zich bevindt… Het gaat moeizaam, een paar keer gelijkgespeeld in de competitie. Ajax blijft zijn wedstrijden winnen. Ik denk dat Ajax wel klaar was geweest voor De Klassieker.”

Volgens Sneijder gaat het de goede kant op met Ajax. “Er zit veel kwaliteit in de ploeg die vandaag op het veld stond, maar het moet weer een geoliede machine worden. Dat krijg je door dit soort momenten. Spelers moeten vertrouwen krijgen door goals te maken en goede wedstrijden te spelen. Langzaam zie ik dat wel groeien.”

Denk jij dat Ajax De Klassieker had gewonnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, die had Feyenoord gewonnen
  • Nee, dat was gewoon een gelijkspelletje geworden
918+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie