‘Ajax moet 5 miljoen aftikken voor EK-ganger’

Foto: ‘Ajax moet 5 miljoen aftikken voor EK-ganger’

We mogen heel wat transfergeweld verwachten bij Ajax in de laatste dagen van de transfermarkt. Bijvoorbeeld op het vlak van de keepers, want de Amsterdammers willen nog afscheid nemen van Diant Ramaj én Jay Gorter, maar daar moet wel iemand voor terugkomen. Andries Noppert misschien? Aaron Ramsdale?

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Aaron Ramsdale kost Ajax fiks bedrag’

Volgens het toonaangevende medium The Athletic is de gewezen Eredivisie-topclub nog altijd in de markt voor Ramsdale, die bij Arsenal de concurrentiestrijd heeft verloren van David Raya en daarom definitief óf op huurbasis mag vertrekken. Een transfer naar de Johan Cruijff ArenA zou uitkomst kunnen bieden, maar vanwege de financiële situatie kan de huidige nummer negen van de Premier League zijn target alleen huren.

Ook dat wordt echter een kostbare operatie, aldus de bovengenoemde bron. The Gunners zouden namelijk vijf miljoen euro willen ontvangen voor hun goalie, bij een verhuurperiode, en daarnaast willen ze afspraken maken over een definitieve overname, bijvoorbeeld middels een verplichte optie tot koop.

Zo heel gek is het niet dat men in het Emirates Stadium zo hoog in de boom zit voor Ramsdale. De reservekeeper van het Engelse nationale team (ook aanwezig op het voorbije Europees kampioenschap in Duitsland) werd drie jaar geleden namelijk voor 28 miljoen euro overgenomen van Sheffield United. Het is een utopie om écht wat aan hem te verdienen, maar Arsenal is van zins om de afschrijving zo klein mogelijk te maken.

Of toch Andries Noppert?

Ook de komst van Noppert is natuurlijk nog een mogelijkheid. Mike Verweij van De Telegraaf liet eerder weten: “Ik denk dat de interesse van Ajax wel verband houdt met de aanwezigheid van Louis van Gaal. Nou is het normaal gesproken niet heel logisch dat een adviseur van de rvc zich ook met het technische beleid bemoeit. Alleen iedereen die Van Gaal een beetje kent, weet ook wel dat hij er niet voor wegloopt om zich ook daar tegenaan te bemoeien.” Onder Van Gaal was Noppert basiskeeper bij Oranje op het wereldkampioenschap in Qatar.

Te veel geld?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie