‘Ajax neemt miljoenenverlies op blok aan het been Bergwijn’

Foto: ‘Ajax neemt miljoenenverlies op blok aan het been Bergwijn’

Steven Bergwijn ‘is een blok aan het been’ geworden bij Ajax en de club is bereid een enorm verlies op hem te accepteren deze transferzomer. Dat schrijft het Algemeen Dagblad dinsdagochtend.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Hoe het plan-Steven Bergwijn in duigen viel bij Ajax

Ajax legde ruim 30 miljoen euro voor Bergwijn neer met het idee dat hij twee jaar later met imposante Eredivisie-statistieken weer doorverkocht kon worden voor nóg meer geld, maar dat gaat niet gebeuren, weet Johan Inan. “Hoe het zover kon komen? Ajax bleek een megabedrag te hebben neergeteld voor een speler voor wie het eigenlijk geen plek had. Bergwijn raakte zijn ritme en scoringsdrift helemaal kwijt. Club en speler konden het vertrek van een halve basisploeg niet compenseren. Niet met dik honderd miljoen aan aankopen. En niet met John Heitinga als nieuwe trainer. Bergwijn, gekomen om kampioen te worden, eindigde in zijn eerste seizoen als derde met Ajax.”

En het jaar erop ging het van kwaad tot erger. “Juist in die dramatische periode misten supporters ook verantwoordelijkheid en toewijding bij Bergwijn. Zij zagen een zwijgzame leider die, als hij al sprak, dat niet in klare Ajax-taal deed. Wat de fans hem nog meer aanrekenden was dat hij – nota bene als nieuwe aanvoerder – met een zwakke of late omschakeling het slechte voorbeeld gaf en zo de defensieve problemen verder in de hand werkte. Het wierp en werpt de vraag op hoeveel pijn Bergwijn daadwerkelijk wil lijden om het maximale uit zijn carrière te halen.”

Zeker is dat Ajax geen winst meer op Bergwijn zal gaan maken, weet ook Inan: “De bezuinigende club, die aanvankelijk nog een groot deel van de transfersom hoopte terug te verdienen, neemt de nodige miljoenen verlies op Bergwijn op de koop toe. Al is het maar om met het wegstrepen van zijn salaris en afschrijvingen een molensteen van de nek te kunnen laten vallen.”

Zou jij een bod van 20 miljoen op Bergwijn accepteren?

  • Ja
  • Nee
1211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie