Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax nóg beter dan onder Ten Hag, echt next-level’

Foto: ‘Ajax nóg beter dan onder Ten Hag, echt next-level’

Theo Janssen is gisteren enorm onder de indruk geraakt van Ajax, dat volgens de analist ‘nog beter is dan het Ajax van vorig jaar, onder Erik ten Hag’. Rangers FC werd met 4-0 afgeslacht in de Johan Cruijff Arena.

“Er is nog wel even iets dat ik wil zeggen. Kijk, we hebben Ten Hag altijd geprezen om de wijze waarop hij Ajax liet voetballen, maar dit is next-level. Dit is next-level, omdat je bij het Ajax van Ten Hag nog wel duidelijke patronen had. Je had eerst een linksbuiten die echt aan de linkerkant stond; Antony en Neres stonden vast aan de rechterkant. Daarnaast had je alleen nog de backs die eroverheen gingen of naar binnen trokken”, zegt Janssen na afloop, op RTL.

‘Moeilijk te verdedigen’

De oud-middenvelder genoot met name van de dynamiek en alle positiewisselingen. “Nu rouleert gewoon de gehele ploeg. Timber staat soms linksback en Blind staat soms linksbuiten: iedereen loopt door elkaar. Het is zó moeilijk om te verdedigen. Maar het is niet alleen moeilijk te verdedigen, want je ook als speler van Ajax is het moeilijk om dit aan te leren.”

Janssen besluit: “Kijk, op een gegeven moment kom je als speler op andere posities en moet je andere taken gaan uitvoeren. Dat doen ze allemaal echt fantastisch. Alle posities zijn altijd bezet, maar het is altijd maar weer de vraag: wie staat waar? Iedereen loopt door elkaar. Dat vind ik heel mooi om te zien en ik denk wel dat dat de hand van Schreuder is.”

TIP: Wint Ajax van sc Heerenveen? Pak 1.2x je inzet!

Dit Ajax is beter dan het Ajax van vorig jaar

  • Eens
  • Oneens
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie