Ajax op alle fronten afgetroefd door FC Twente

Foto: Ajax op alle fronten afgetroefd door FC Twente

Ajax werd op zondagmiddag werkelijk waar op alle fronten afgetroefd door FC Twente in De Grolsch Veste. De Tukkers regen de kansen aan elkaar, maar bleken niet zo heel efficiënt en scoorden ‘slechts’ drie keer. Die goals leverden de ploeg van oefenmeester Joseph Oosting wel drie punten op, want de tegenstander maakte maar één doelpuntje.

Ajax helemaal zoekgespeeld door FC Twente

Ajax-trainer Maurice Steijn koos op zondag voor controleur Sivert Manssverk en linksback Borna Sosa in zijn basis, evenals Chuba Akpom, die tegen Fortuna Sittard (0-0) in mocht vallen. Die wisselingen maakten echter niet het verschil in De Grolsch Veste, verre van zelfs.

Het was namelijk Twente dat uit de startblokken schoot. Het duel in Enschede was pas net begonnen toen Michel Vlap Manfred Ugalde vogelvrij voor doelman Jay Gorter zette, maar het vizier van de spits stond niet op scherp. Daarna werd het wel 1-0, maar daar ging een slippertje van Josip Sutalo aan vooraf. De Kroaat gleed namelijk weg waardoor Vlap gevaarlijk kon worden. Gorter verwerkte zijn poging niet goed, waarna Daan Rots scoorde.

En een viertal minuten daarna ging het wéér mis voor Ajax: dit keer had Gorter maar een halfslachtig antwoord op een schot van Michal Sadílek, waarna Sem Steijn kon profiteren. Twente kreeg kans na kans na kans en de tegenstander uit Amsterdam stelde daar amper iets tegenover. De aansluitingstreffer van Ajax kwam zelfs een beetje uit de lucht vallen, maar telde natuurlijk onverminderd: Brian Brobbey tikte binnen.

Wissels

Steijn greep in en bracht Anton Gaaei en Kenneth Taylor in zijn elftal op de plekken van Devyne Rensch en Mannsverk, maar eigenlijk veranderde het spelbeeld niet. Vooral Ugalde had wel mogen scoren, maar dat liet hij na, waardoor het tóch nog spannend bleef. Uitgerekend Ajax-huurling Naci Ünüvar maakte een einde aan die spanning, hij besliste de wedstrijd met de 3-1.

Scoreverloop: 1-0 (7′) D. Rots, 2-0 (11′) S. Steijn, 2-1 (35′) B. Brobbey, 3-1 (79′) N. Ünüvar

Is Ajax nog genadig weggekomen?

  • Ja…
  • Nee
526+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie