Ajax ploetert zich naar gelijkspel in Praag

Ajax heeft met veel pijn en moeite een gelijkspel uit het vuur gesleept in de Europa League tegen Slavia Praag. De Tsjechen waren eigenlijk de gehele wedstrijd beter dan de Amsterdammers, maar die kwamen wel op voorsprong. Het werd gelijk en Youri Baas werd met een rode kaart (twee gele prenten) van het veld gestuurd, maar toch bleef het 1-1.

Ajax speelt gelijk in de Europa League, rode kaart Youri Baas

Francesco Farioli kon in de Tsjechische hoofdstad Praag niet beschikken over Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Bertrand Traoré en Wout Weghorst, waardoor hij dus ook niet met zijn sterkste elf namen kon beginnen.

Aanvankelijk was het spel van Ajax nog wel om over naar huis te schrijven, al leidde dit aanvankelijk niet tot de openingstreffer, ondanks een goede mogelijkheid voor Brian Brobbey, die later in de wedstrijd een nog grotere kans verprutste en al vroeg gewisseld werd. Na een kleine twintig minuten spelen werd het echter alsnog 0-1: Christian Rasmussen werd neergelegd, de scheidsrechter floot voor een strafschop en Branco van den Boomen benutte die.

Daarna zakten de Amsterdammers verder en verder weg en hielden ze eigenlijk alleen nog maar tegen. Slavia Praag viel aan. Eén keer. Nog een keer. Nog een keer. En nog een keer. En op slag van rust had Brobbey er dus eigenlijk 0-2 van moeten maken, maar dat liet hij na.

De gelijkmaker zat er echter aan te komen, dat voelde je aan alles, en de 1-1 werd uiteindelijk gemaakt door Tomas Chory, die raak kopte uit een voorzet van Matej Jurasek. Daarna kreeg Baas zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waarna Ajax alleen nog maar tegen kón houden. Dat lukte de mannen van Farioli echter.

Scoreverloop: 0-1 (18′) B. van den Boomen, 1-1 (67′) T. Chory