Ajax-probleem blootgelegd: “Enige twee die de kar trekken”

Foto: Ajax-probleem blootgelegd: “Enige twee die de kar trekken”

Freek Jansen heeft met teleurstelling gekeken naar het optreden van Ajax tegen PSV. De Amsterdammers gingen kansloos met 3-0 onderuit en dreigen daarmee de tweede plaats in de Eredivisie mis te lopen.

Steun voor Tadic

Voor de Ajax-clubwatcher van Voetbal International kwam het allerminst als een verrassing. Afgelopen zomer vertrokken met onder meer Lisandro Martínez, Antony en Sebastién Haller enkele sleutelspelers en die klap wist Ajax niet op te vangen, ondanks het aantrekken van Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey.

Jansen vertelt in Voetbalpraat op ESPN dat het vooral misgaat in de balans van de selectie. Waar het vorig voetbaljaar nog duidelijk was welke spelers de leiders in de kleedkamer waren en wie hen volgden, slagen dit seizoen te weinig jongens erin om de ploeg aan de hand mee te nemen. De journalist denkt dan ook dat er niet snel een verandering zal plaatsvinden.

“Tadic is nog een van de weinige spelers die recht van spreken heeft”, stelt Jansen, die eveneens ziet dat Tadic niet in een grote vorm verkeert. “Hij is wel degene die altijd nog probeert gas te geven, ook dagelijks op het trainingsveld. Hij probeert ook jongere spelers het voorbeeld te geven en mee te krijgen de gym in.”

Weinig leiders bij Ajax

Hij neemt Bergwijn als voorbeeld. De buitenspeler zou ondanks zijn hoge prijskaartje voornamelijk met zichzelf bezig zijn. “Je hebt wel spelers die naar Bergwijn toetrekken in de groep, maar hij is geen leider. Karakterologisch zijn (Davy, red.) Klaassen en Tadic de enige twee die de kar trekken. Misschien (Jurriën, red.) Timber nog een beetje.”

Moet Ajax na een seizoen alweer afscheid nemen van Bergwijn?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hij kan beter
4120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie