Ajax schakelt mede dankzij treffer van Traoré Vojvodina uit

Foto: Ajax schakelt mede dankzij treffer van Traoré Vojvodina uit

Ajax staat in de derde voorronde van de Europa League. Op bezoek bij FK Vojvodina lukte het pas in de slotfase om de zege veilig te stellen. Een doelpunt van de teruggekeerde Bertrand Traoré zorgde voor de beslissing.

Matige eerste helft Ajax en Vojvodina

Aan het begin van het duel kreeg Vojvodina de eerste grote kans, waarbij Remko Pasveer redding kon bieden. Vervolgens was Ajax aan de andere kant van het veld dichtbij de openingstreffer. Josip Sutalo probeerde met een hakje raak te schieten, maar de bal werd van de lijn af gehaald.

Het Amsterdamse spel was zeer traag, wat voor een belangrijk gedeelte te maken had met de optredens van Christian Rasmussen en Carlos Forbs. De buitenspelers maakten veelal de verkeerde keuzes in balbezit, waardoor Ajax in de meeste gevallen terug moest naar de eigen speelhelft.

Sutalo en Hato nemen hoofdrol

In de rust besloot Francesco Farioli in te grijpen. Branco van den Boomen kwam binnen de lijnen, op de plaats van Kenneth Taylor. Ajax kreeg direct een grote kans via Chuba Akpom. Jordan Henderson probeerde zijn teamgenoot met een voorzet te bereiken, maar de Brit kwam net niet bij de bal.

Sutalo maakte uit een hoekschop daarna alsnog de 0-1. De Kroaat kon daardoor eindelijk belangrijk zijn voor zijn team, maar enkele minuten later was hij alsnog de schlemiel. Bij de gelijkmaker van Vojvodina raakte hij namelijk de bal als laatste aan, waardoor de spanning terug was in de wedstrijd.

Het was voor Farioli zaak om frisse energie in de ploeg te brengen. Steven Berghuis en Mika Godts kwamen binnen de lijnen en de Belg leek een kwartier voor tijd de bevrijdende tweede treffer te maken. Het aangeraakte schot werd echter alsnog weggewerkt. Het betekende dat Vojvodina opgelucht kon ademhalen.

In de slotfase kwam Traoré nog binnen de lijnen, waarmee hij zijn rentree maakte. Ajax kwam kort daarna op een 1-2 voorsprong te staan via een schitterend schot van Jorrel Hato. In de blessuretijd maakte Traoré de derde en laatste treffer. Daardoor staat Ajax in de derde voorronde, waarin de club het opneemt tegen het Griekse Panathinaikos FC.

Scoreverloop: 0-1 (53′) Josip Sutalo, 1-1 (59′) Josip Sutalo (e.d.), 1-2 (85′) Jorrel Hato, 1-3 (90+2′) Bertrand Traoré

Schakelt Ajax ook Panathinaikos uit?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie