‘Ajax slaat gigantische transferslag’

Foto: ‘Ajax slaat gigantische transferslag’

De toekomst van Wout Weghorst ligt bij Ajax. Alle partijen zijn eruit en dus kunnen we zeer binnenkort een officieel bericht verwachten. Iemand die daar maar wat verheugd mee is, is Remko Pasveer. “Als hij mét je is, dan is het heel erg lekker”, zet de geroutineerde doelverdediger in een interview met De Telegraaf.

‘Wout Weghorst is precies wat we nodig hebben’

“Ik denk dat iedereen Wout wel kent”, begint de goalie zijn verhaal. “Als invaller bij het Nederlands elftal heeft hij laten zien wat hij kan teweegbrengen. Hij is altijd een verschrikkelijk irritante speler geweest om tegen te spelen. Dat heb ik veel gedaan. Maar als hij mét je is, dan is het heel erg lekker. Hij werkt als een paard, houdt de hele achterhoede van de tegenstander bezig en helpt de spelers om hem heen. Dat is iets wat we nodig hebben…”

Pasveer heeft ook al met Weghorst gesproken: “We hebben wel contact gehad. We hadden het erover hoe het ervoor stond en ik gaf hem informatie over de club. Hoe het hier is en hoe de staf functioneert. Dat soort dingen. Ik gaf hem feedback en hij moest er gevoel bij krijgen. Maar het was wel duidelijk dat hij dat had. Ik heb het ook wel zo ervaren dat hij een beetje ongeduldig werd.”

Vier spitsen, één positie

Met de pinchhitter van het Nederlands elftal erbij beschikt Ajax nu over vier spitsen: Weghorst, Brian Brobbey, Chuba Akpom en Julian Rijkhoff. Volgens coach Francesco Farioli is dat echter geen probleem: “We hebben zo veel wedstrijden die eraan komen, dat we de energie van iedereen nodig hebben. Mentaliteit en zijn fundamenteel voor het proces waarin we zitten. De komende 21 dagen spelen we zeven duels, dus komen er speelminuten voor iedereen.”

Brobbey start vanavond in de basis in de Europa League-voorronde: “Brian gaat tegen Jagiellonia starten als spits. Hij is van waarde voor de club, het team en voor mij. Brobbey heeft speciale kwaliteiten, in zijn eigen spel, maar ook in de connectie met anderen. We moeten alles doen om hem snel fit te hebben om zo veel mogelijk minuten te maken.”

Inderdaad een grote slag?

  • Ja
  • Nee
5616+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie