‘Ajax-soap krijgt opmerkelijke twist’

Foto: ‘Ajax-soap krijgt opmerkelijke twist’

Er lonkt een bizarre twist bij Ajax. Volgens clubwatcher Mike Verweij is de kans reëel dat Alex Kroes daadwerkelijk terugkeert binnen de club, maar dan wel in een andere functie.

Alex Kroes in andere functie terug bij Ajax?

Kroes begon op 15 maart als algemeen directeur van Ajax, dat hem vorige week schorste vanwege handelen met voorkennis. Toch is er binnen de club nog voldoende draagvlak. “De bestuursraad wil niet over een nacht ijs en heeft een soort ledenraadpleging uitgeschreven”, reageert Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. “De leden hebben een brief ontvangen van Christian Visser, de leden van de bestuursraad en een advocaat.”

“De leden mogen zeggen wat ze van een terugkeer van Kroes vinden”, weet Verweij. “Wat je nu wel steeds meer hoort, is dat toch veel mensen hem terug willen. Kroes is ook heel populair op De Toekomst, omdat hij al 25 jaar lid is en nog steeds voetbalt in het vijfde elftal. Heel veel mensen zien hem graag terugkeren, desnoods in een andere functie.”

Sponsors willen goed verhaal

Verweij weet: “Daar wordt nu een beetje op aangestuurd. Dan kun je gewoon aan het technisch directeurschap denken, waarbij iemand anders algemeen directeur wordt, dan wel ad-interim.” Kroes zou dan ‘gewoon’ werknemer worden. “Dan heb je ook een goed verhaal naar je stakeholders, je sponsors voorop. Want ik denk dat sommige sponsoren het niet heel prettig vinden als hij alsnog algemeen directeur wordt alsof er niets gebeurd is. Want er is natuurlijk wel iets gebeurd: hij is oliedom geweest.”

Valentijn Driessen acht een terugkeer van Kroes als algemeen directeur onwaarschijnlijk. “Met de uitspraken van Michael van Praag lijkt me een terugkeer als algemeen directeur gepasseerd station. Ik denk dat hij bereid is om de strijd met de bestuursraad gewoon aan te gaan tijdens een aandeelhoudersvergadering. Die gaat zijn poot niet terugtrekken.”

Een goed idee?

  • Ja
  • Nee
1149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie