‘Ajax-spelers klagen over Van ‘t Schip’

Foto: ‘Ajax-spelers klagen over Van ‘t Schip’

De spelers van Ajax zouden niet tevreden zijn over de werkwijze van John van ‘t Schip. Op het Klerry Hunstra-account op X is te lezen dat de onvrede vooral over het tekort aan groepstrainingen zou gaan.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Onvrede in selectie Ajax over werkwijze Van ‘t Schip

De hoofdtrainer kwam begin november voor de groep te staan als vervanger van Maurice Steijn. Binnen een mum van tijd herstelde hij het vertrouwen binnen de spelersgroep en zette Ajax een aantal goede resultaten neer, waardoor hij met de club in de Eredivisie omhoog klom en de tussenronde van de Conference League bereikte.

Achter de schermen hebben meerdere selectieleden echter een minder goed gevoel bij de samenwerking met Van ‘t Schip. Hoewel hij tegen AZ ervoor koos om een ander systeem te spelen (5-3-2), trainde het team amper op de wijzigingen. Het resulteerde erin dat Ajax in Alkmaar onwennig speelde en uiteindelijk met een nederlaag van het veld af stapte.

Groepstrainingen zouden te weinig plaatsvinden

De geruchten nemen dan ook toe dat de spelers vinden dat ze te weinig gezamenlijk op het veld te vinden zijn en dat automatismen er daardoor nauwelijks inslijpen. “Het klopt als een bus. Spelers klagen dat er weinig groepstrainingen zijn. Morgen zullen er gelukkig een groot aantal op eigen gelegenheid op de club komen”, valt op X te lezen.

Daarnaast zouden de spelers veel vrijaf krijgen. “Het is een feit dat na een verlies tegen AZ de spelers gewoon 2 dagen niet op de club hoefden te komen.” Van ‘t Schip staat tot het einde van het seizoen op interim-basis voor de groep, waarna het bestuur van Ajax moet beslissen of het met hem door wil. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal hij vanaf volgend voetbaljaar een technische rol vervullen.

Moet Ajax volgend seizoen een nieuwe trainer aanstellen?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
723+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie