‘Ajax staat in heel Europa voor paal’

Foto: ‘Ajax staat in heel Europa voor paal’

Niet zo gek lang geleden leek Ajax nog de absolute wereldtop aan te vallen, inmiddels strijdt de club tegen het moeten deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie. Ook clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad verbaast zich nog iedere dag over de Amsterdamse ‘downfall’.

Johan Inan maakt zich zorgen over de status van Ajax

Graham Potter is naar verluidt al afgehaakt vanwege de malaise. Inan: “Dat hij, één van Kroes’ topkandidaten, de nieuwe trainer van Ajax wordt, is nog altijd niet volledig uitgesloten. Maar de rampweek die de Amsterdammers achter de rug hebben, maakt zijn komst er niet waarschijnlijker op. De aantrekkingskracht van de huidige nummer 6 van de eredivisie wordt er niet groter op met deze nieuwe bestuurlijke en sportieve dieptepunten, waarmee Ajax in heel Europa voor paal staat.”

Inan vindt het zorgwekkend dat het voor de club geen makkie wordt om een topcoach aan te stellen. “Als iets de voorbije jaren en ook tijdens de voor Ajax desastreus verlopen Klassieker is gebleken, dan is het wel dat juist een toptrainer vereist is om een snelle wederopbouw te bewerkstelligen. En toptrainers lagen al niet voor het oprapen voor Ajax, laat staan nu de sportieve prestaties dramatisch zijn en de club weer bestuurlijk in brand staat.”

Transformatie die met bloed, zweet en tranen op gang moet komen

De journalist heeft medelijden met Kelvin de Lang en Marijn Beuker, die komende zomer een selectiemetamorfose moeten forceren. “Een hels karwei wacht dus voor Beuker en De Lang, die potentiële versterkingen zowel sportief als financieel steeds minder hebben te bieden. Deze rampweek kan voor huidige Ajax-spelers en -doelwitten wel eens het laatste zetje zijn om voor zichzelf de knoop door te hakken en hun geluk elders te gaan beproeven.”

Alex Kroes deed al wat voorwerk, maar dat viel allemaal in het niet door de schorsing van de algemeen directeur. “Of het nu aanvoerder Steven Bergwijn is, die na twee jaar wilde evalueren, Devyne Rensch en Steven Berghuis, die hun laatste contractjaar in gaan, of de trefzekere en daardoor begeerde Brian Brobbey. Niets staat nog vast. Maar wat wel zeker is, is dat de verleiding voor hen steeds groter wordt om de ravage te ontvluchten.”

Ajax zal uiteindelijk alsnog met Graham Potter in zee gaan

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
464+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie