Ajax start tegen PSV met Henderson in de basis

Foto: Ajax start tegen PSV met Henderson in de basis

John van ‘t Schip heeft besloten om zaterdagavond tegen PSV met Jordan Henderson in het basisteam te beginnen. Dat heeft de hoofdtrainer laten weten op de persconferentie.

Henderson in basisteam van Ajax

De ervaren Brit kwam deze winter vanuit Saudi-Arabië over en maakt op het trainingsveld al een uitstekende indruk op de technische staf. Hoewel het de vraag is of Henderson al in staat is om tegen de Eindhovenaren de negentig minuten aan te tikken, heeft Van ‘t Schip besloten dat de middenvelder fit genoeg is om aan het duel te beginnen.

“Het gaat goed met hem. We moeten nog afwachten of hij 100 procent wedstrijdfit is, omdat hij een tijdje niet gespeeld heeft. Dus hij is fit, maar hij heeft geen wedstrijdritme”, stelt Van ‘t Schip, die vervolgens meldt dat hij mag beginnen. “Henderson is een ervaren speler die gewend is om veel wedstrijden per seizoen te spelen. In hoeverre hij negentig minuten kan spelen, moeten we bekijken.”

Enthousiasme over kwaliteiten bij Van ‘t Schip

De oefenmeester is zeer opgelucht dat het clubbestuur van Ajax een speler van zijn kwaliteiten heeft weten binnen te halen. “We hadden daar iets nodig, omdat we veel blessures hadden. Ik had graag nog wat ervaring willen hebben, maar dat is niet altijd makkelijk. We zijn heel tevreden met het binnenhalen van Henderson en nu kijken we vooruit.”

Ajax, dat eerder dit seizoen zelfs even onderaan stond, kruipt langzaam dichterbij de vierde en derde plek. Het verschil met nummer 3 FC Twente is 4 punten, terwijl AZ slechts een punt voorstaat. Een zege op PSV is voor Ajax dan ook belangrijk. AZ speelt een dag later een topwedstrijd tegen Feyenoord, de nummer 2 van de Eredivisie.

Gaat Henderson direct het verschil maken?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
362+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie