Ajax-statement gekraakt: ‘Zou niet moeten kunnen’

Foto: Ajax-statement gekraakt: ‘Zou niet moeten kunnen’

Voor Leon Bergsma is AZ – Ajax een bijzonder affiche: hij kwam namelijk voor beide ploegen uit. In 2018 stapte de centrumverdediger over van Amsterdam naar Alkmaar, maar nadat een doorbraak in het AFAS Stadion uitbleef koos-ie vorig jaar voor FC Aarau uit Zwitserland.

Vanuit Zwitserland zit Bergsma morgen zeer zeker voor de buis. Het kan namelijk nog wel eens een zinderende pot gaan worden, al helemaal nu Ajax in een matige vorm verkeert. “Ajax zit in een fase die je vaak bij andere clubs ziet, maar eigenlijk nooit bij die club. Het gemis van Remko Pasveer, Noussair Mazraoui en Antony merk je zeker. Die vastigheid die je voor de winterstop had, ontbreekt nu heel erg. Er moet nu steeds veel veranderen en gewisseld worden met spelers. Die vastigheid is erg belangrijk voor een team”, stelt Bergsma in gesprek met Ajax Showtime.

Critici vermoeden dat Ajax zwakker speelt doordat veel spelers (waaronder Gravenberch en Mazraoui) bezig zijn met een transfer komende zomer. Bergsma begrijpt dat niet. “Je speelt bij één van de mooiste clubs van Europa. Het zou niet uit moeten maken, want je speelt altijd voor de prijzen en in de Champions League. Ik kan wel snappen dat het gaat meespelen als je een aflopend contract hebt of je hoort van je zaakwaarnemer dat er interesse is, maar dat moet je wel kunnen uitzetten tijdens de wedstrijd.”

Prognose: nipte zege Ajax

Bergsma denkt dat Ajax at the end wel gaat zegevieren morgen. “Het zijn twee ploegen die beide nog iets hebben om voor te spelen. Ik verwacht dat ze hun speelstijl niet zullen aanpassen en dat beide teams met hoge druk gaan spelen en “gewoon” gaan aanvallen. Ik denk dat Ajax gaat winnen omdat ze meer kwaliteit hebben. Als ze dat doen zou dat een grote stap zijn richting de titel.”

“Als ze winnen is er een goede kans dat ze zondag kampioen worden. PSV wint bijna nooit uit bij Feyenoord, al moet ik wel zeggen dat Feyenoord deze week een zware week heeft. Toch denk ik dat PSV daar niet gaat winnen. Bij een gelijkspel ben je officieus kampioen en wordt het officieel tegen sc Heerenveen. Ook mooi in de Johan Cruijff ArenA.”

TIP: Wint Ajax bij AZ? Win 1.74 keer je inleg!

Wat gaat het worden morgen?

  • Winst AZ
  • Gelijkspel
  • Winst Ajax
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie