‘Ajax strijdt met Premier League-club om Iers international’

Foto: ‘Ajax strijdt met Premier League-club om Iers international’

Ajax heeft de pijlen gericht op Jake O’Brien. De 23-jarige Ier maakte afgelopen seizoen indruk bij Olympique Lyon, en speelde zich in de belangstelling van meerdere clubs.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax zou de centrale verdediger Jake O’Brien (Olympique Lyon) op de korrel hebben

The Daily Telegraph meldt dat Ajax zich in de race om O’Brien gemengd heeft. De centrale verdediger zou naar verluidt zijn loopbaan ook in de Premier League kunnen vervolgen. Everton zou met de Amsterdammers in een strijd zitten om de handtekening van de international. O’Brien heeft in Lyon nog een contract tot medio 2027.

Opvolger van Sutalo?

O’Brien lijkt een goede optie voor Ajax wanneer het Josip Sutalo van de hand zou doen. De Kroatische stopper weet maar niet te aarden in Amsterdam, maar vertegenwoordig wel een hoge transferwaarde. Hij werd recent gelinkt aan meerdere clubs, zelf zou hij echter voor zijn kans bij Ajax willen gaan. O’Brien lijkt goed in het profiel van Francesco Farioli te passen. Hij zoekt naar fysiek sterke centrumverdediger die comfortabel aan de bal is en durft in te schuiven.

Of O’Brien een voorkeur heeft voor Everton of Ajax, wordt niet genoemd in de berichtgeving. Daarnaast moet nog blijken hoe concreet de belangstelling is en of er bijvoorbeeld al biedingen zijn geweest. O’Brien maakte in 2021 de overstap van Cork City naar Crystal Palace, waar hij niet doorbrak. De Premier League-club verhuurde hem aan achtereenvolgens Swindon Town en RWD Molenbeek, waarna Lyon hem oppikte. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt de international momenteel een transferwaarde van twaalf miljoen euro. 

O’Brien een goede voor Ajax?

  • 100%
  • Nou…
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie