‘Ajax stunt met opvolger Van ‘t Schip’

Foto: ‘Ajax stunt met opvolger Van ‘t Schip’

Ajax gaat in de zomer mogelijk stunten met een nieuwe hoofdtrainer. Graham Potter, die een klein jaar geleden nog werd ontslagen door Chelsea, is naar verluidt geïnteresseerd in de potentiële vacature in Amsterdam.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Potter ziet Ajax-job helemaal zitten

Op dit moment is John van ‘t Schip nog werkzaam als hoofdtrainer van Ajax. Officieel is er nog geen beslissing genomen, maar de kans is groot dat hij na dit seizoen plaatsmaakt en een andere rol krijgt binnen de club. In dat geval kan Potter zomaar eens één van de kandidaten worden. De Engelsman zit sinds begin 2023 zonder club en zou kenbaar hebben gemaakt dat hij de job in Amsterdam wel ambieert.

In de voetbalpodcast Kick-Off stelt Marcel van der Kraan: “In Engeland hoor ik ook nog weleens wat. Eén van de trainers die daar op dit moment heel geïnteresseerd zou zijn in Ajax is Graham Potter, die bij Brighton natuurlijk al een beetje het Ajax-voetbal bracht. Hij is volgens mij vorig jaar ook al in beeld geweest voordat Maurice Steijn in de bocht kwam.” Potter zou destijds ‘al zeer geïnteresseerd’ zijn geweest en ziet de Amsterdammers nog altijd als ‘geweldige club’.

Pascal Jansen ook een optie

Mike Verweij noemt op zijn beurt Pascal Jansen als kandidaat. “Hij was ook in beeld rondom de aanstelling van Steijn. Dat is wel een jongen met een AZ-verleden. Marijn Beuker en Alex Kroes hebben natuurlijk allebei bij AZ gezeten. Nu weet ik niet of Jansen na zijn ontslag bij AZ nog steeds een reële optie is, maar hij is ook wel in beeld geweest. Ik zou bijna zeggen: met een goede staf om hem heen, waarom niet?”

Door de naam van Kjetil Knutsen kan waarschijnlijk een streep. De trainer van FK Bodø/Glimt is voornemens om de Noorse topclub trouw te blijven, zo laat hij VG weten.

Moet Ajax voor Potter kiezen?

  • Ja
  • Nee
2781+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie