Ajax-talent maakte indruk in voorbereiding: “Het aanpassen gaat vrij snel”

Foto: Ajax-talent maakte indruk in voorbereiding: “Het aanpassen gaat vrij snel”

Dies Janse ontwikkelt zich razendsnel bij Ajax. De centrumverdediger liet zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed zien onder Francesco Farioli, en oogstte veel lof. Het 18-jarige talent reageert.

De 18-jarige Dies Janse maakte Francesco Farioli enthousiast tijdens voorbereiding

“Ik denk niet te veel na voordat ik een pass geef, ik doe het gewoon. Het gaat weleens fout, maar als het goed gaat, heeft de ploeg er meteen veel profijt van. Als de slordigheden eruit gaan, kan het echt een belangrijk wapen worden”, begon Janse in gesprek met Ajax Life.

Vooral voor het inspelen van achteruit en daarbij het overslaan van spelers, deed Janse sterk gedurende de voorbereiding. “Toen ik op mijn veertiende naar Ajax kwam, zat er nog niet heel veel voetbal in”, klonk het echter. “Ik had een goede trap, maar meer in de zin dat ik veel kracht had en de bal zo ver mogelijk kon krijgen. In de jeugd van Ajax is het lokken van de tegenstander, het indribbelen en de keuze voor een soort pass er echt ingeslepen.”

Hoger niveau

“Ik ben gelukkig iemand die vrij gemakkelijk leert en er veel tijd in wil steken om beter te worden”, vervolgde Janse. “Het aanpassen gaat tot nu toe elke keer vrij snel. Het voelt ook wel als een automatisme voor me om mee te gaan op een hoger niveau. Als ik de bal strakker en harder krijg ingespeeld, ga ik ook strakker en harder inspelen. Verder is het vooral een kwestie van geconcentreerd blijven.”

Janse maakte zo’n sterke indruk dat menigeen wellicht in de eerste officiële wedstrijden van het seizoen – het tweeluik met Vojvodina – dacht dat een basisplaats lonkte. Farioli koos echter voor Youri Baas, van origine niet bepaald een centrumverdediger. EK-ganger Ahmetcan Kaplan zal ook een optie worden voor de Italiaanse trainer.

Verdient Janse officiële minuten in Ajax 1?

  • Ja, hij is er klaar voor
  • Dat nog niet…
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie