Ajax-talent op weg naar de uitgang

Foto: Ajax-talent op weg naar de uitgang

Het is Ajax nog altijd niet gelukt om meerdere spelers van de hand te doen. De komende weken worden er echter een aantal transfers verwacht. Het vertrek van Christian Rasmussen ligt in de lijn der verwachtingen. Voor de aanvaller is het intussen duidelijk geworden dat er voor hem geen toekomst in Amsterdam ligt.

Inside: Rasmussen gaat Ajax verlaten

Aan overtuiging heeft Rasmussen geen gebrek. De Deen speelde jarenlang in Jong Ajax, hopende dat er een plekje zou vrijkomen in het eerste team. Toen voor hem duidelijk werd dat dit er niet snel in zou zitten, besloot hij een jaar geleden om een jaarlang op huurbasis naar FC Nordsjaelland te gaan. Het is de club waar Ajax hem ooit vandaan haalde, waardoor hij in een vertrouwde omgeving terechtkwam waar hij zijn oude vorm kon terugkrijgen. Gedurende het seizoen bleek echter dat het voor hem ook in Denemarken lastig was om aan te haken.

Toegegeven, Rasmussen kreeg te maken met blessureleed en was daardoor niet het gehele seizoen fit. Desondanks kwam hij nog tot 16 competitiewedstrijden, waarin hij slechts goed was voor een assist. In de Conference League was Rasmussen een stuk productiever. Het 21-jarige talent stond in dat toernooi in 6 wedstrijden op het veld en was verantwoordelijk voor 3 doelpunten. FC Nordsjaelland zag Rasmussen in de wedstrijden goed meevoetballen, al was hij zeker niet degene die in het team het voortouw nam of op een andere manier bepalend was.

Hoewel de Denen op meer hadden gehoopt, lieten ze na het seizoen meermaals weten dat ze Rasmussen dolgraag nog een seizoen willen huren. De technische staf is er namelijk van overtuigd dat er voldoende rek in zijn kwaliteiten zit en denkt dat hij bij Ajax weinig aan spelen zal toekomen. In Tipsbladet stelde Rasmussen echter in Amsterdam vol voor zijn kans te willen gaan: “Het plan is om mezelf aan de nieuwe trainer te laten zien en mijn kans te grijpen tijdens de voorbereiding en de oefenwedstrijden”, aldus de Deense aanvaller.

Toekomst in Amsterdam onzeker

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli hoopte Rasmussen zichzelf positief te kunnen laten zien. De Italiaanse oefenmeester gaf aan het begin van de voorbereiding aan dat hij alle spelers een kans wilde geven en liet de Deen dan ook meerdere wedstrijden spelen. Daarin viel Rasmussen op zijn zachtst gezegd tegen. Hij speelde rommelig aan de bal en kon nauwelijks gevaar stichten. Bovendien is het de vraag of de voetballer überhaupt past in het spelsysteem dat Farioli aankomend seizoen met Ajax wil spelen, waarbij er iets extra’s wordt gevraagd van de buitenspelers.

In het laatste oefenduel met Al-Wasl viel Rasmussen opnieuw zwaar tegen, waardoor de kans klein is dat hij de komende weken veel speelminuten zal opdoen. Zeker als Brian Brobbey en Steven Bergwijn weer terug zijn van hun vakantie, blijft er voor de Deen weinig ruimte meer over om zich in de hoofdmacht te bewijzen. Achter de schermen lijken Ajax en Rasmussen dan ook te zoeken naar andere mogelijkheden, waarbij zowel een verhuur als verkoop op tafel ligt. Voorop staat dat Rasmussen zo snel mogelijk aan spelen moet toekomen.

Christian Rasmussen kwam afgelopen seizoen uit voor FC Nordsjælland.

Komst Traoré zegt genoeg

Dat Ajax geen basisplek voor Rasmussen in gedachte heeft, is vrij duidelijk. Onlangs haalde het namelijk Bertrand Traoré terug. De rechtsbuiten speelde in het seizoen 2016-2017 als eens in Amsterdam en was clubloos, waardoor Ajax hem als buitenkansje zag. Technisch directeur Alex Kroes haalt Traoré binnen als basisspeler en dat betekent dat, indien Rasmussen alsnog zal blijven, hij de ontwikkeling van het talent in de weg zal zitten. Voor Rasmussen zou dat betekenen dat hij wederom een seizoen met Jong Ajax moet meedoen.

Met zijn 21-jarige leeftijd lijkt het voor Rasmussen intussen tijd te zijn om een deurtje verder te kijken en een transfer af te dwingen. Hoewel hij zich bij Ajax nog altijd niet heeft kunnen bewijzen, toonde hij al meermaals aan dat hij veel talent in huis heeft. Het is voor Rasmussen dan ook goed om naar een club op zoek te gaan waar hij een aantal jaren het vertrouwen krijgt en hij zich ook op het hoogste niveau kan ontwikkelen. Dat dit de komende jaren niet bij Ajax gaat gebeuren, hebben de voorgaande seizoenen wel duidelijk gemaakt.

Aangezien Ajax met Rasmussen nog een verbintenis tot medio 2027 heeft, kunnen de Amsterdammers mogelijk nog een aantal miljoenen euro’s incasseren. Het zal Kroes goed uitkomen, omdat de directeur op allerlei manieren geld bij elkaar probeert te smokkelen. Bij een vertrek van Rasmussen zal de clubleiding naar verwachting nog wel de transfermarkt opgaan op zoek naar een vervanger die als vervanger van Traoré kan dienen. De aanvaller raakte de voorbije jaren namelijk meermaals geblesseerd, en zekerheid op een fit seizoen heeft Ajax dan ook niet.

Gaat Rasmussen nog bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
949+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie