Ajax-terugkeer Eriksen is mogelijk: twee problemen

Foto: Ajax-terugkeer Eriksen is mogelijk: twee problemen

Christian Eriksen staat nog altijd onder contract bij Manchester United, maar hij krijgt geen speeltijd meer op Old Trafford en dus is een vertrek in de laatste dagen van de transferwindow de meest logische oplossing. De toekomst van de Deen zou bij Ajax kunnen liggen, bevestigt Gianluca Di Marzio aan SoccerNews.

Waarom Christian Eriksen (hoogstwaarschijnlijk) niet naar Ajax komt

Volgens de Italiaanse ‘transfergoeroe’ is een rentree in de Johan Cruijff ArenA wel degelijk een optie: “Het is absoluut een mogelijkheid dat hij van Manchester United naar Ajax gaat, maar…” Er is dus een ‘maar’, of eigenlijk zijn er twee belangrijke kanttekeningen te plaatsen.

“Ajax heeft momenteel grote problemen”, vervolgt Di Marzio namelijk. “Ze moeten eerst verkopen om nieuwe spelers vast te kunnen leggen.” Dat is natuurlijk niets nieuws, we weten al een tijdje dat de Amsterdammers overbodige spelers proberen te lozen. Het is al een paar keer gelukt middels verhuurconstructies (Borna Sosa en Jakov Medic), maar we kunnen deze week méér geweld verwachten aan de uitgaande kant.

Geen prioriteit

Er is echter nog een ‘maar’: “Ik weet niet of Eriksen op dit moment wel de juiste speler is voor Ajax. Volgens mij is de trainer (Francesco Farioli, red.) niet op zoek naar een nieuwe voetballer voor zijn positie.” Volgens de Italiaan is de komst van de Deen dus géén prioriteit in onze hoofdstad, al zou hij er ook niet gek van opkijken als er tóch een hernieuwde samenwerking komt. Dan dient de oud-Ajacied overigens wel een financiële handreiking te doen, want het salaris dat hij opstrijkt bij The Red Devils (naar verluidt zo’n acht miljoen euro op jaarbasis) is voor Ajax hoe dan ook niet op te hoesten.

Zie jij hem komen?

  • Nee, ik niet
  • Ik juist wel
1811+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie