‘Ajax tóch ‘dicht bij’ stunttransfer’

Foto: ‘Ajax tóch ‘dicht bij’ stunttransfer’

Ajax wordt nu al een tijdje aan Sergi Roberto gelinkt, maar er zijn heel tegenstrijdige berichten te lezen over de interesse van de Amsterdammers in een samenwerking met de voormalige FC Barcelona-speler. SPORT schreef onlangs bijvoorbeeld dat de Eredivisie-topclub ‘niet over de beste papieren beschikte’ om de geroutineerde Spanjaard vast te leggen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Sergi Roberto heeft optie ‘Ajax’ nog niet afgeschoten’

De berichtgeving van El Mundo Deportivo, net als SPORT een Catalaanse sportkrant, staat hier weer haaks op. Dit medium weet namelijk dat Ajax er werkelijk waar alles aan doet om Roberto te overtuigen van een transfer naar de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers zouden van alle geïnteresseerde clubs zelfs de meeste moeite in een eventuele deal steken.

Tot voor kort stond Sergi Roberto onder contract bij Barcelona, maar een maandje geleden liep zijn verbintenis in het Camp Nou-stadion af en begon het getouwtrek. Niet alleen in onze hoofdstad hebben ze immers belangstelling voor de 32-jarige verdediger annex middenvelder, ook de Premier League-clubs Aston Villa en West Ham United zouden hem wel in willen lijven.

Wantrouwen

Positief voor Ajax: naar verluidt kijkt Roberto ‘met wantrouwen’ naar de aanbiedingen uit de Engelse competitie. ‘El Mundo‘ sluit af door te stellen dat de optie om naar Amsterdam te verhuizen nog alleszins op tafel ligt. In de Eredivisie liggen er natuurlijk minder aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op hem te wachten, maar hij zou wél één van de leiders worden in het team van trainer Francesco Farioli.

Hansi Flick, de nieuwe coach in Catalonië, liet afgelopen donderdag weten over de situatie van Sergi Roberto: “Op dit moment is hij geen speler van Barça. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Zie jij hem graag komen?

  • Ik wel
  • Ik niet
6644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie