Gewezen toptalent Ajax gaat voor revival in een kuil

Foto: Gewezen toptalent Ajax gaat voor revival in een kuil

Max de Waal (22) was nog niet zo heel lang geleden één van de grotere talenten van Ajax. Een mooie toekomst glorieerde, maar de verdere weg daar naartoe bleek eentje vol met hobbels. De hoop voor de aanvaller is echter nog niet verdwenen. VVV-Venlo is zijn nieuwe station, in een kuil gaat de aanvaller op zoek naar nieuw succes.

Inside: Max de Waal moet VVV-Venlo extra aanvallende impuls geven

Ajax had er voor in de nabije toekomst weer een slimme spits bij. Zo dacht men althans in Amsterdam tijdens het opleidden van Max de Waal. De stap naar het eerste elftal was nog wat groot, dus daarom moest de aanvaller nog even wat gaan rijpen bij PEC Zwolle en ADO Den Haag. Vorig jaar tekende hij een contract bij Willem II.

Met deze Brabantse club werd hij afgelopen seizoen kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Medio 2024 hangt de vork voor De Waal toch iets anders in de steel. Een kans in de hoofdmacht van het grote Ajax lijkt sowieso al voorgoed verkeken en ook in Tilburg heeft men besloten dat De Waal zijn ontwikkeling elders moet etaleren.

Van Tilburg naar Venlo

In Noord-Limburg is men daar content mee, want VVV – dat tot op heden een slechte start kent in de Keuken Kampioen Divisie – heeft de twintiger gehuurd van de Tricolores. Trainer John Lammers, in het verleden een begenadigd spits en onder meer bij Heracles succesvol als trainer, ziet in De Waal de versterking voor zijn selectie die hij nodig lijkt te hebben.

“Ik wil graag minuten maken en ik ben blij dat deze kans voorbijkwam. Ik voel veel vertrouwen vanuit de club en dat is erg belangrijk voor me. VVV is een hele mooie club, dat beeld werd al snel bevestigd”, waren één van de eerste woorden die De Waal zich liet ontvallen nadat hij had gekozen voor een nieuw avontuur in het zuiden van Nederland.

De Koel van Venlo

De bij Ajax opgeleide voetballer gaat zijn thuisduels spelen in een soort van kuil, omdat VVV al sinds jaar en dag in Stadion De Koel speelt. De arena met een illustere lange, betonnen vanaf de kleedkamers naar het speelveld. Waar menig tegenstander van gruwt, en die dus een psychologisch voordeel zou kúnnen zijn voor de VVV-formatie.

“Ik ben blij dat we met Max nog een extra aanvallende middenvelder in huis hebben kunnen halen. Hij is een talentvolle speler die ons extra power geeft en daarnaast heeft hij al bewezen dat hij een speler is die in de zestien kan komen en kan scoren. We zien in Max dus een welkome versterking voor onze selectie, die nu helemaal compleet is”, aldus Lammers.

Promotie via play-offs

De VVV-coach beschikt niet over een heel groot spelersbudget, maar mikt met zijn ploeg toch op een plekje in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Een strijd waarin sprake is van heel veel concurrentie, weet men ook in Venlo. Een aanvallende middenvelder met Ajax-bloed hoopt zijn nieuwe sportieve werkgever juist dat extra zetje te geven dat nodig is om te gaan verrassen.

Hoort Max de Waal in de Eredivisie thuis?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie